Free zone

Куќа што се врти – необична оптичка илузија во Австралија

Куќа лоцирана во близина на аеродромот Банкстаун во Австралија изгледа прилично обично на прв поглед. Сепак, додека поминувате покрај куќата, се чини дека се врти.

Една жена објави видео од таа оптичка илузија на ТикТок, а видеото наскоро стана вирално и собра над 1,6 милиони прегледи.

„Ова е толку лудо и кој и да ја дизајнираше / изгради оваа куќа е многу паметен“, „Се обложувам дека предизвикува неколку несреќи годишно“, „Ова е навистина морничаво“, се само некои од коментарите .

Куќата позната како „Камофлер“ е дизајнирана од австралиската уметничка Регина Волтерс.

@hazelannm

#opticalillusions

♬ drivers license – Olivia Rodrigo

Напиши коментар