After Midnight

Љубоморни сте кога некој флертува со вашиот партнер? 6 совети како да се однесувате во овие ситуации

Во некои ситуации е безопасно, додека во други може сериозно да ја наруши вашата врска

Ако некогаш ви се случило вашиот партнер да биде непланирано мета на луѓе кои се обидуваат да флертуваат со него, тогаш знаете колку може да биде непријатно за тоа.

Се разбира, не е добро да „пламнете“ одеднаш.

Пред да ве совладаат љубомората и гневот, обидете се да се смирите и да одговорите културно на овој „предизвик“. Постојат шест адекватни начини да го направите тоа.

Разгледај ги околностите

Проценете го контекстот на ситуацијата за да утврдите дали вашата реакција е неопходна. На крајот на краиштата, вашиот партнер не е виновен што некој флертувал со него.

Да претпоставиме дека станува збор за нешто привремено и спонтано, а насмевките што се разменуваат може да бидат само знак на љубезност.

Со оглед на тоа што ова се случува пред вашите очи, има помалку причини да се грижите.

Ако флертувањето е површно, искористете го!

Наместо да искажувате љубомора на негативен начин, подобро е да го сторите тоа многу попаметно.

Ако, на пример, некое лице ужива во шегите или разговорите на вашиот партнер со него, тој гледа нешто привлечно во него. Започнете да уживате во неговите шеги и постапки и сфатете колку сте среќни што сте покрај таа личност и ќе бидете мотивирани за дополнителни новини во одржувањето на врската.

Ако флертувањето е интензивно, внимавајте на неговата реакција

Ако одредена личност (колега, пријател од детството) постојано флертува со вашиот партнер, ваквите ситуации можат да бидат крајно непријатни до тој степен што можат да ја загрозат врската.

Внимавајте на постапките на вашиот партнер во овие ситуации. Ако не му возврати на кокетирањето или се обиде да ја смени темата, тој очигледно не е заинтересиран за такво флертување и нема причина за грижа.

Кажете му на вашиот партнер што мислите и чувствувате

Можно е вашиот партнер да не го доживува однесувањето на одредена личност кон него како флерт, ниту пак има намера да ве измами. Тој исто така не знае дека флертувањето на одредена личност со вашето момче / девојка ве иритира.

Бидете искрени и кажете му дека ве нервира однесувањето на трето лице. Објаснете му зошто сметате дека е несоодветно и замолете го да најде начин да престане со таквата комуникација.

Зборувајте со таа личност приватно и објаснете ѝ културно

Чувството на љубомора може да ве натера да реагирате импулсивно. Не е секогаш потребно, но во екстремни ситуации сè уште може да биде потребно.

Ако тоа е некој што го познавате или ваш партнер и одамна ја преминал границата со флертувањето, одвојте ја таа личност од толпата и соочете ја со реалноста.

На пример, ако пријателката на вашето момче постојано ја турка или допира неговата рака и ја приближува до лицето, објаснете ѝ дека ваквото однесување е несоодветно.

Преиспитајте ја општата слика за вашата врска

Иако вашиот партнер не е виновен што некој флертува со него, проблемот се јавува ако тој прифати таков тип на флерт и започне соработка.

Во тој случај, време е да земете длабок здив и да ја преиспитате вашата врска, бидејќи отворен флерт, особено пред вашите очи, може да значи дека нешто не е во ред и дека вашиот партнер е незадоволен од вашата врска.

Напиши коментар