Celebrity

Мараја Кери доби тужба од својата сестра: Алисон Кери бара 1,2 милиони долари оштета поради нанесена емоционална и душевна болка!

Алисон Кери, сестра на пејачката Мараја Кери, поднесе тужба пред судот во Њујорк, барајќи отштета од 1,2 милиони долари за „огромно емоционално страдање“ кое го претрпела по објавувањето на книгата.
„The Meaning of Mariah Carey“.

Во мемоарите објавени во септември минатата година, Мараја, меѓу другото, напиша дека осум години постарата Алисон се обидела да ја измами кога имала само 12 години. Сестрите не биле во добри односи од раните 90-ти. Алисон, која се проституирала од рана возраст, неколку пати се лекувала од зависност, а сега, како што вели, веќе три години е „чиста и трезна“. Таа ги негираше сите тврдења на нејзината сестра, истакнувајќи дека „целта на објавувањето на таа бесрамна содржина е да ја понижи и засрами“.

Поради „немилосрдниот, одмаздоубивиот, презирен и целосно непотребен јавен срам“, таа бара милиони отштета. Додаде и дека Мараја, како јавна личност, која нема ниту денар, ја искористила за да го поттикне интересот за книгата и нејзината продажба. Ова не е прва тужба на Алисон Кери против членовите на семејството – таа во август минатата година ја тужеше нејзината мајка Патриша, поранешна оперска пејачка, исто така, барајќи парична компензација за нанесување физичка и душевна болка и злоупотреба, што наводно ја трпела од раното детство

NO WEB – NO WEB – NO WEB – NO WEB FULL TEXT UPON REQUEST // SEND VIA E-MAIL EXCLUSIVE: Mariah Carey’s wayward older sister details their ‘satanic abuse’ childhood * Alison Carey’s account includes saving baby sister Mariah from a room full of gasoline by carrying her out of the window * Claims that parents were part of ‘satanic group’ who’d meet in a castle, sacrifice animals and she’d be regularly abused * Now Alison claims that she’s writing a book detailing her life story – she’s flat broke after broken promises from her rich sister to help with a trust fund * Last month, she settled a $2 million court case after she smashed into a lorry driver driving the wrong way on the highway, permanently injuring him FULL TEXT UPON REQUEST // SEND VIA E-MAIL,Image: 363297980, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Chris White / IMP Features / Profimedia

Таа, меѓу другото, тврди дека нејзината мајка ја принудувала на сексуални односи со странци како десетгодишно девојче и ја принудувала да учествува во сатански ритуали.

Напиши коментар