Free zone

Парфемот може да трае пократко поради една грешка – Триењето на зглобовите прави мирисот да исчезне побрзо!

Нанесувањето парфем на зглобовите е многу правилен потег (нанесувањето парфем на пулсните точки, како што се вратот и зглобовите, го загрева мирисот и нежно се ослободува во текот на целиот ден), додека триењето на зглобовите ги разредува горните ноти на парфемот и го забрзува неговото испарување.

Горните ноти се најважната компонента во составот на парфемот и обично се едни од главните причини зошто сакате одреден парфем, па кога веднаш ќе се „ослободите“ од нив, не го добивате најдоброто од скапоцената течност.

Покрај тоа, енергичното триење на парфемot со природни масла на кожата, може да влијае на фактот дека парфемот има сосема поинаков мирис во споредба со мирисот што го чувствувате кога го вдишувате директно од шишенцето или кога го ставате без да го триете.

Решение: Наместо триење, оставете го парфемот да се исуши. Можете да отидете чекор подалеку за да ја подобрите долговечноста на парфемот и најдобро е да нанесете навлажнувач или вазелин без мирис на местата каде што ќе го нанесете (пред да го нанесете). Колку е подобро кожата хидрирана, толку подолго ќе трае мирисот.

Напиши коментар