Free zone

Модни правила што треба да ги знаат сите ниски девојки

Сите девојки, вклучително и ниските, треба да бидат свесни за нивната градба и облик на тело кога се облекуваат, не треба слепо да ги следат модните трендови, туку да го носат она што ја истакнува нивната фигура. Не секој може да биде модел со долги нозе, што не значи дека ниските девојки не можат да бидат витки.

Со правилен избор на облека, тоа е можно, но некои парчиња треба да се избегнуваат во широк лак, советуваат дизајнерите.

Долги фармерки
Купувањето фармерки не е така лесно за ниските девојки. Во време кога преовладуваат трендовите на широки и екстремно долги фармерки, треба да знаете како да ги прилагодите на себе. Во овие ситуации, тие треба да се скратат на должина што вам ви одговара. Бидете сигурни дека фармерките не се премногу широки, тоа нема да ви донесе ништо добро.

Широки фустани
Избегнувајте премногу широки фустани во кои ќе се изгуби вашата линија и ќе изгледате како облеката да ве „проголтала“. Подобар избор би биле фустаните што ја следат вашата линија на тело. Шлиц на ногата визуелно ќе ги издолжи вашите нозе.

Чанти
Преголемите чанти ќе направат да изгледате уште пониски отколку што навистина сте, подобар избор би била чанта со некои помали димензии што ќе додаде доза на софистицираност.

Напиши коментар