After Midnight

Најдобриот љубовен совет што некогаш ќе го чуете

Нејзиниот совет и тоа како е логичен и вреди да се чуе!

Денес, секој може да даде разни совети преку Интернет, но радио водителката и колумнистка Џејн Хокинг во својот текст за австралискиот портал news.com.au даде неколку навистина корисни совети.
Имено, таа тврди дека жените честопати непотребно ја комплицираат врската со мажите, а потоа го сподели својот став за тоа каков пристап треба да имаат жените за да не бидат разочарани од своите партнери.

„Исто како што честопати мислиме дека мажите се ужасно комплицирани, на ист начин се збунети од нашето однесување“, рече Јана, советувајќи ги дамите многу јасно да им кажат на своите партнери што сакаат бидејќи тоа ќе им поштеди од многу проблеми.

„Тие се безнадежни во обидот да откријат што сакаат. Дали сакате тој да ве покани на состанок? Кажете му! Сакате симпатичен мал подарок? Кажете му! Дали сакате да започнете да правите нешто низ куќата? Да… знаете што е следно… КАЖЕТЕ ГО! Можеби треба да започнеме да им ги кажуваме работите директно, на начинот на кој тие го прават тоа “.

Колумнистката исто така спомена дека мажите се визуелни суштества и дека тие често дури и не забележуваат некои детали што се важни за жените.

„Па дами, време е да бидеме малку поконкретни. Наместо да кажете: „Душо, би сакал да бидеш малку поромантичен“, обиди се детално да објасниш што сакаш да прави и како да се однесува. „Детално“, заклучи таа.

Нејзиниот совет има смисла со оглед на тоа што експертите често истакнуваат дека добрата комуникација е најважна за здрава врска, а директно изразување на потребите е еден од начините да се постигне тоа.

Напиши коментар