Astro&Horoscope

Најголемите емпати во Зодијакот: Овој хороскопски знак има најразвиено шесто чуло

Тие добро ги чувствуваат суптилните вибрации на секој човек. Живеат во свет проткаен од соништа и имагинација, а со реалноста не се согласуваат најдобро. Тие редовно забележуваат работи што другите често не ги забележуваат; не се преокупирани со деталите, туку со целината. Украсени се со бујна фантазија, креативност, интуиција и визионерски дух и често поседуваат некои ретки таленти и способности.

Станува збор за Рибите.

Нивната владејачка планета Нептун е бог на морето и е поврзана со потсвеста, соништата и визиите.

Природната куќа која владее со нив најдлабоката и најсимболичната, дванаесеттата куќа, така што тие честопати се суштества на верата и надежта кои не размислуваат, туку едноставно чувствуваат.

Тие работат најдобро во атмосфера на мир и взаемна инспирација, бидејќи длабоко ги доживуваат сите негативни влијанија.

Се изразуваат преку бои, стихови и танцови движења, но често не знаат како да ги потенцираат и користат своите способности, па затоа им треба помош од некој друг.

Неколку причини зошто Рибите се мистични:

  1. Како и Ракот и Скорпијата, и Рибите се воден знак. Водата е елемент на чувство во астрологијата.

Значајно е тоа што секогаш имаат способност да согледа невидливи струи кои зборуваат за состојбата на нештата пред да се појават на површината.

  1. Како и Близнаците, Девицата и Стрелецот, Рибите се непостојан и променлив знак, што значи дека можат многу лесно да се импресионираат.
  1. Владејачката планета на Рибите е Нептун, планета поврзана со медиуми, психолози и мистици од сите видови.
  2. Рибите, последниот знак, му претходи на Овенот, следниот и првиот од знаците, кога циклусот почнува да се повторува. Рибите сакаат да ги зачуваат вредните остатоци од последниот циклус за непозната иднина што ја чувствуваат интензивно.

“Чувствувам”
Рибите можат да сонуваат некои работи кои подоцна ќе се остварат или да им укажат на важен настан, а тие некако најлесно ги препознаваат „знаците“.

Многу луѓе родени во овој знак се одлични духовници. За нив овој внатрешен мир е исклучително важен, а доколку не го пронајдат, тие често се препуштаат на пороци и со тоа бегаат од реалноста.

Напиши коментар