Free zone

Најубавите љубовни цитати на сите времиња

Ако сакате да напишете нешто романтично и убаво на драга личност или едноставно сакате да прочитате нешто што ќе ја допре вашата душа, тогаш овој текст е идеален за вас. Љубовта е мотивација и двигател на сè. Затоа е време да се мотивираме, да се движиме и да бидеме нежни пред сè кон нас самите, а потоа и кон другите.

Подгответе се – ова се најубавите љубовни цитати досега!

„Љубовта е грев, ако не се случи“ – Милован Витезовиќ

„Ако можете само да сакате доволно, вие сте најмоќната личност на светот“ – Емет Фокс

„Не можете да цветате без сонце, исто како што не можете да живеете и без љубов“ – Макс Милер

„Постои желба за љубов кај секое живо суштество“ – Д. Х. Лавренц

„Каде што има голема љубов, секогаш има чуда“ – Вила Катер

„Каде што има љубов, тука е и животот“ – Манхатма Ганди

„Љубов е кога ќе се препознаеш во другата личност“ – Екарт Тол

„Постои едно место каде што може да полудите жена со допир. Тоа е нејзиното срце “. – Мелани Грифит

“Љубовта освојува се.” – Виргилиј

„Љубовта е она низ што поминуваш со некого“. – Tур Тарбер

„Вистинската љубов нема крај“. – Ричард Бах

„Љубовта е состојба во која среќата на другата личност е од суштинско значење за вас. „- Роберт А. Хајнлејн

„Сакам да бидам топло жолто светло кое ќе се прелее на сè што сакам. – Конор Оберст

„Ние губиме време во потрага по совршен љубовник, наместо совршена љубов“ – Том Робинс

„Суштината на љубовта е кога човекот ќе се зауби без причина и желба. Нешто што тој не може да го предвиди “. – Харуки Мураками

„Најголемото освежување во животот е љубовта“. – Пикасо

„Времето нема доминација над љубовта. Љубовта е единственото нешто што го надминува времето “. – Џенин Фрост

„Љубовта е составена од една душа која живее во две тела“ – Аристотел

„Да се ​​биде длабоко сакан од некого дава сила, додека кога сакате некого длабоко тоа дава храброст. – Лао Цу

„Животот е цвет за кој љубовта е мед“. – Виктор Иго

„Секогаш кога не се троши на љубов, тоа е загрижувачко. Т. Тасо

„Кога те видов, се заљубив и ми се насмевна затоа што знаеше“ – Шекспир

„Само во очите на љубовта можете да најдете бесконечност. „- Сорин Церин

„Љубовта што ја даваме е единствената љубов што ја имаме. – Е. Хабард

„Што крие љубов? Нешто како да криеш оган во волна и памук. Колку повеќе го криете, толку повеќе го откривате “. – Руми

„Љубовта е историја на креветот“. – Наполеон Бонапарта

„Љубовта е тешка болест на душата“. – Платон

„Љубовта е еден вид пијанство, кога мажот ќе ја испие првата и втората чаша, ќе му се отвори апетитот, ќе стане жеден, а потоа ќе пие чаша по чаша. – Бранислав Нушиќ

„Сè додека се бакнува, толку многу простува. – Франсоа ла Рошефуко

„Љубовта не може да се скрие таму каде што е, ниту може да се изгуби таму каде што не е.

„Најмногу сме живи кога сме заљубени. – Џон Апдајк

„Ние сакаме, бидејќи тоа е единствената вистинска авантура“ – Ники Џовани

Длабоко во себе секое битие има потреба од љубов. Покрај тоа што сакаме, ние сакаме да бидеме сакани. Затоа, посветете некому внимание и уживајте во вниманието што вам би го посветуваат. Грижете се еден за друг. Направете некого посебен. Шириете љубезност. Љубовта е насекаде околу нас.

Напиши коментар