After Midnight

Научете да бидете среќни сами со себе, за да можете да бидете среќни и кога ќе влезете во љубовна врска – Љубовта кон себе е најважната дефиниција која треба да ја научиме!

Додека сме сами, често сакаме да најдеме партнер, да се заљубиме и сè во нашиот живот некако да се подобри, несвесни за фактот дека врската не може и нема да ја промени врската што ја имаме со нас самите.

Дури и кога имате среќа и во животот ќе ви влезе прекрасна личност, која ќе ве сака, нема да се чувствувате подобро затоа што вашиот партнер не може да го смени погледот кон себе, вие не сте подобра и повредна личност, само затоа што сте достојни за нечија љубов .

Додека не се развиете и не се запознаете целосно додека сте сами, нема да можете да го дадете својот максимум во врската и сето тоа ќе биде многу исцрпувачки и за себе и за вашиот партнер. Затоа е многу важно да научите да се познавате во срцето, пред да започнете врска, за да може вашиот емотивен партнер навистина да ве направи среќни.

Затоа е потребно да избереме да бидеме сами, сè додека не го извадиме својот максимум од себе, а сегментите на кои треба да работиме дотогаш се следните:

Дознајте ја важноста на вашето време

Секој ден, украдете малку време за себе, да ја слушате саканата музика и да си подготвите здрав оброк, да прочитате неколку страници од вашата омилена книга или да погледнете епизода од омилената серија. Тоа време нема драстично да промени ништо во вашиот живот, но ќе ве научи како да поминувате време со себе, да ги прифаќате предностите и слабостите и да се сакате длабоко.

Преземете одговорност

Среќни луѓе се оние кои преземаат одговорност за своите животни одлуки. Размислете за сè што треба да сработите, да заблескате во сите области од животот и дајте го својот максимум. Секогаш одете чекор по чекор и размислете за секоја ваша постапка, бидејќи само кога знаете што сакате и како да го постигнете тоа, вие сте навистина среќна личност.

Научете да се справувате со тешките емоции

Честопати сакаме да бидеме во врска, со цел да ја надминеме тагата, стравот, несигурноста, но сите тие чувства стапуваат во контакт со нас, затоа што не научивме како да ги надминеме и да ги оставиме зад нас. Во периодот кога сте несигурни и кога ви е тешко, потребно е да бидете сами, да соберете сили и да најдете начин да се борите против вашите демони. Само кога ќе се справите со лошите емоции за прв пат, ќе можете повторно да ги надминете во животот.

Напиши коментар