Astro&Horoscope

Од драма до смеа: Овие хороскопски знаци многу често го менуваат расположението

Сите имаме денови кога не се чувствуваме многу добро. Би сакале да можеме да ги контролираме нашите чувства, но нашиот мозок вели друго. Нашето расположение може да влијае на тоа како се чувствуваме физички. Кога се чувствувате лути, крвниот притисок може да се зголеми, а доколку се чувствувате одлично, тоа може да влијае на вашата расположение и среќа.

Овие седум хороскопски знаци честопати имаат промени во расположението, а еве и зошто:

 1. Рак
  Зошто Раковите постојано минуваат низ промени во расположението и се толку емотивни? Тоа е затоа што тие чувствуваат апсолутно сè и тоа е силно.

Добро расположениот Рак ќе ги облее со љубов оние за кои се грижи, но Ракот кој не е добро расположен ќе се оддалечи од сите за да не влијае негативно на некој друг.

Добрата работа е што овој хороскопски знак ги изразува и прифаќа вашите чувства какви и да се. Тие исто така се добри во решавање на промените на расположението кај другите луѓе.

 1. Риба
  Рибите се многу чувствителни, па нивното расположение може да се смени во еден момент. Дури и најмалите работи се чувствуваат и можат да станат тажни поради тоа. Не е ни важно колку е голем или мал проблемот – сето тоа може да влијае на нивните промени во расположението.

Рибите не можат да функционираат нормално пред конфликт, бидејќи тие не знаат како правилно да се справат со нив. Тие мразат да се чувствуваат беспомошни!

За среќа, Рибите обично можат да ги надминат промените на расположението.

 1. Скорпија
  Познато е дека Скорпијата е хороскопски знак кој многу често се лути. Покрај тоа, често го менува расположението. Како и Ракот и Рибите, Скорпијата е воден знак кој страсно ги чувствува работите, а расположението го одразува тој интензитет.

Кога Скорпијата не е расположен, тој не може да го скрие тоа и не се обидува. Во такво расположение, тој нема да слуша тажни песни, но ќе му дозволи на тажното расположение да го мотивира на акција, без разлика дали тоа е одмазда за некој што ги повредил или затоа што тие се таму кога некому му требаат кога ги сака.

 1. Овен
  Овните нема да ги чуваат чувствата или расположението за себе. Но, зошто Овенот го менува расположението? Има врска со нивниот став. Бидејќи освен што се бесни, тие ќе бидат решени да ве победат на некој вид натпревар само за да ви покажат колку се супериорни.

Колку и да се расположени Овните, тие не траат толку долго. Тие брзо можат да преминат од тага во весело расположение.

 1. Вага
  Вагата кога не е добро расположена секогаш ќе ги прашува другите дали се лути на неа затоа што секогаш се грижи за чувствата на другите луѓе. Одговорот е обично негативен. Вагите се плашат од несвесно повреда на некого.

Вагите не сакаат да бидат лошо расположени, но тие чувствуваат сè – и тоа вклучува работи што немаат никаква врска со нив. Тие ставаат голем товар на чувствата на другите луѓе и тоа е особено голем товар.

 1. Близнаци
  Близнаците не можат да ги кријат своите чувства од другите луѓе. Секогаш кога некој ќе ги праша дали се лошо расположени, тие обично ќе одговорат дека се добри и како доказ го потврдуваат тоа со многу причини. За жал, нивните „причини“ докажуваат зошто се лошо расположени.

Покрај тоа, Близнаците имаат тенденција да објавуваат разновидна содржина на социјалните мрежи додека нивното расположение не се врати во нормала. Подоцна, тие дури можат да се срамат од тоа и да го избришат она што го објавија

Веројатно би било подобро само да признаат како се чувствуваат, наместо да се преправаат дека се постојано среќни. За среќа, иако се лошо расположени, тие не се оние кои долго време би чувале лошо расположение во себе.

 1. Девица
  Девиците се посесивни и склони на промени во расположението, особено кога не го добиваат она што го сакаат и токму онака како што сакаат. Тие едноставно сакаат и мора да контролираат сè.

Ако Девицата рече: „Ми треба малку време“, верувајте во неа. Не сакате да се справувате со овој хороскопски знак неколку секунди пред тој да „изгори“.

Напиши коментар