Astro&Horoscope

Огнените знаци и врските – Краток водич како да го освоите срцето на еден Овен, Лав или Стрелец

ОВЕН
Овните обично се верни партнери. Кога бараат љубов, бараат личност која е подготвена за авантура.
Тие со задоволство ја преземаат иницијативата сами, не се срамат да го направат првиот чекор и точно знаат што сакаат, особено во креветот. Познати се како освојувачи и не ги пропуштаат можностите што им се нудат.
Партнерите мора да бидат доволно силни за да им се спротивстават, но и трпеливи за да можат лесно да ги издржат сите темпераментни испади на Овенот. Најдобро се согласуваат со Лавовите и Близнаците, додека огнениот Овен никако не одговара со нежните Ракови.

ЛАВ
Кога Лавовите ќе успеат да го надминат нагонот за импулсивни реакции со својот разум, тие генерално водат хармоничен приватен живот и се обидуваат да ја направат среќна личноста за која се грижат. Вљубените лавови се нежни, дарежливи, лојални и честопати решаваат да се венчаат по кратка, страсна врска.
Тие треба да победат и да преземат иницијатива, па никогаш не им се допаѓа кога потенцијалниот партнер едноставно ќе им се предаде. Тие постојано бараат предизвици. Овните и Стрелците се идеални партнери за Лавовите, со Вагите можат да постигнат семејна идила, додека најмалку се согласуваат со Бик и Скорпија.

СТРЕЛЕЦ
Стрелецот бара сериозна врска и љубовна авантура. Обично им треба долго време да ја пронајдат вистинската љубов, бидејќи тие им го даваат своето време и тело лесно на своите партнери, но многу тешко и своето срце. Бидејќи потребата за слобода кај Стрелецот е во постојан судир со љубовниот живот, копнежот за стабилност лесно може да се претвори во страв од сериозна врска.
Ако сакате да го заведете Стрелецот, можете да го придобиете предлагајќи заедничка авантура. Најдобро се согласуваат со Овен, Лав и Водолија, но воопшто не успеваат во односите со Девиците.

Напиши коментар