Free zone

Основните правила на ЗАКОНОТ ЗА ПРИВЛЕЧНОСТ што мора да ги совладате за да добиете сè што сакате!

Прашањето на денот : Што значи да се биде ПРОДУХОВЕН? Духовноста е состојба на умот, која ви помага да ја комбинирате практичната и помалку практичната страна на вашата личност, со цел да го живеете животот точно како што сакате. Да ги усогласите двете страни на вашата личност значи не само да работите на себе, туку и да практикувате некои закони, кои ако ги разберете на вистински начин, навистина ќе ги привлечат работите што ги сакате во вашиот живот.

Законот за привлечност за многумина звучи ирационално, но сепак тој во суштина е манифестација на позитивни вибрации.

Другото прашање е : Дали верувате во законот за привлекување?

Законот за привлекување во основа подразбира постојана работа на себе, а вашата задача е да преминете од личност која испраќа стравови и фрустрации во етерот, чекор по чекор, до личност која зрачи со добра енергија, голема надеж и уште поголеми соништа, што ако длабоко верувате, порано или подоцна ќе се оствари.

Сепак, за да можете да го изградите вашиот систем на позитивни мисли, навистина е важно да се опкружите со луѓе кои исто така негуваат систем на позитивна вредност. На овој начин, вашата околина ќе биде почетна точка на мотивација и покана за позитивни мисли.
Вториот чекор е исто така најважната лекција. Важно е да научите да се фокусирате на позитивното дури и во најтешките моменти. Знаеме, тешко е, но не и невозможно.

Покрај тоа, законот за привлечност подразбира дека лицето кое го практикува цврсто верува во себе и своите способности. Ако сè уште не сте таа личност, мора да станете една со помош на позитивни афирмации, кои ќе си ги повторувате секој ден.

Последниот чекор е да се однесувате како да имате веќе сè што сакате. Тоа е одраз на вашата вистинска вера дека сè е можно и дека она за што сонувате порано или подоцна ќе стане реалност.

Главната идеја на законот за привлечност е дека можете да ги контролирате вашите мисли, а со тоа и свесно, барем до одреден степен, да управувате со вашиот живот. И ако решиме да веруваме дека навистина е така, се чини дека нема ништо пологично од тоа да го земеме кормилото во наши раце и да пловиме кон среќата.

Напиши коментар