After Midnight

Ова е најздодевниот состанок ВООПШТО? Еве како да излезете од оваа ситуација


Замислете ја ситуацијата: договоривте средба со личност со која едвај чекавте да се видите, да се смирите, да се сретнете, но по само неколку минути сфаќате дека вашата средба е тотално бесмислена, дека соговорникот од другата страна не е интересен како што сте очекувале. Првиот инстинкт е да бегате, но тоа воопшто не е љубезно. Ако сте западнале во ова сценарио, ние ви предлагаме решенија што можат да помогнат во ситуации на „средба со кошмари“.

Организирајте го крајот на состанокот однапред

Најдобар начин да се заврши состанокот пристојно е да имате договорено време кога тој мора да заврши. Кажете како сте закажале состанок со пријателите по состанокот или дека имате итен состанок што мора да се одржи во одредено време. На тој начин ќе имате подготвен изговор, така што притисокот да останете на состанокот ќе биде помал. Ако состанокот сепак оди одлично и сакате да останете, секогаш можете да договорите следен пат.

Ако лицето не личи на фотографиите

Излегувањето во времето на социјалните мрежи носи специфични проблеми кои порано не постоеле. Ако случајно закажете состанок со личност што сте ја запознале на Интернет, а таа личност не изгледа како на фотографиите во живо, не чувствувајте обврска да останете. Само кажете дека не сте го препознале затоа што навистина не изгледа како фотографии од интернет.

Бидете брутално искрени

Можеби ќе откриете дека лицето со кое се дружите е едноставно ужасно. Можеби е расист, шовинист, груб кон келнерите или е агресивен и сака само секс. Како и да е, ако сте доволно храбри, кажете му на лицето со кое се дружите за тоа како мислите дека е груб и како сакате да заминете. Веднаш штом ќе влезете во такси, блокирајте го неговиот број за да избегнете пораки што може да пристигнат.

Докажана формула за бегство

Ова е класична тактика за бегство која секогаш ,,”пали”. Испратете С.О.С. порака на најдобриот пријател. Нека ве повика и измисли итен случај што ве тера веднаш да заминете. Извинете се на лицето со кое сте на состанок и кажете дека не очекувавте да заврши толку рано, но дека навистина треба да одите.

Засрамете се

Ова е радикален начин, но во повеќето случаи работи. Одете во тоалет и кога ќе се вратите, кажете му дека не ви се допаѓа вечерата, па сте повраќале во бањата. Бидете сигурни да го опишете секој момент на ова злосторство. Не двоумете се, не сакате повторно да излегувате со него, па не мора да се грижите што тој ќе мисли за вас.

Напиши коментар