After Midnight

Ова НЕ СМЕЕ да го правите на првиот состанок

Анкета од 2017 година спроведена од апликација за аутинг побара 2.000 самци какво однесување не толерираат за време на состанок.

Експертите и самците велат дека постои едно однесување што е апсолутно неприфатливо на првиот состанок.

Според истражувањето во кое учествувале 3.000 луѓе, премногу гледање на телефон за време на првиот состанок е најголемиот можен грев и скоро е сигурно дека нема да има втора прошетка.

Анкета од 2017 година, спроведена од апликација за прошетка, прашала 2.000 синглови какво е однесувањето за нив за време на прошетка. Се покажа дека најчестиот прекршок е кога некој премногу го гледа телефонот. Ваквото однесување може да има значителни негативни ефекти врз секоја врска бидејќи сигнализира дека она што се случува на вашиот телефон има предност пред присутната личност.

Покрај тоа, во 2019 година, компанијата за истражување на пазарот и анализа на податоци праша повеќе од 1.000 возрасни Американци што е најлошото што може да се случи на првиот состанок, а мажите и жените се согласија дека постојано гледаат во телефонот. Во тоа истражување, 69 проценти од мажите и 70 проценти од жените рекле дека ги одбиваат кога некој ќе погледне во телефон наместо да разговара со лицето.

Експертот за врски Jamesејмс Бронштајн вели дека прекумерната употреба на телефон на првиот состанок може да биде „знак на несигурност ако некој треба да му покаже на лицето со кое се дружи дека е важно преку одговарање на пораки или повици за време на состанокот“.

„Мислам дека тоа може да ја открие ограничената желба и отвореност на една личност кон емоционална врска и недостаток на внимание за потребите и желбите на друга личност. Постојано проверување на телефонот открива непочитување на времето и енергијата на другата личност, а може да значи и дека некој нема време и емоционална енергија да инвестира во врска во овој момент “, вели д-р Шива Асар.

Напиши коментар