After Midnight

Ова никако не смеете да го правите на почетокот на новата врска

  1. Ги гушите социјалните мрежи со објавувања за вашето ново момче / девојка
    Секако дека сакате да им се пофалите на сите со вашата нова врска и тоа е во ред, напишете дека сте во врска, објавете симпатична фотографија, но не правете го тоа секој ден. Постојаното пишување статуси во кои изјавувате љубов кон некого со кого сте во врска само една недела, објавување 10 aлбуми од заеднички фотографии на ден… покрај тоа што ќе им оди на нерви на сите, ова може да ја исплаши и личноста со која сте во врска. Никој, освен инфлуенсерите, не сака секој негов момент да биде јавен, а тоа може да ги одврати луѓето од вас, затоа што дечкото/девојката ќе си помисли дека сте со него/неа само за да можете да се пофалите и да го/ја покажете на Инстаграм, па затоа објавите на социјалните мрежи сведете ги на минимум .
  2. Не глумете дека сте неосвојливи
    Ако некое лице ве освои апсолутно и над секоја мерка, не дозволувајте вашата реакција на тоа да биде преправање дека навистина не ве интересира. Не мора да ја гушите личноста со вашите испади на љубов, но исто така отворено покажете / кажете како се чувствувате и што мислите. Играњето игри нема да ве однесе никаде, всушност, може само да создаде комплицирана ситуација во која лицето со кое сте во врска ќе почне да мисли дека повеќе не го сакате и дека сте се разладиле. Ова е особено опасно во новите врски кога сè е сè уште на лизгава територија и не се познавате доволно добро.
  3. Немојте веднаш да кажете „Те сакам“
    Нема одредено време во врската кога е вистинско време да кажете „Те сакам“, но тоа сигурно не е дури по неколку дена или една недела. Ако започнете некому да му кажете веднаш дека го сакате, тоа навистина може да ја исплаши личноста. Или тој може да помисли дека сте изрод. Или дека лажете. Ниту една опција не е она што го сакате. Само затоа што сте во врска сега, не значи дека треба да се сакате веднаш. Да, вие ќе ја сакате таа личност, ви се допаѓа, но љубов? Подобро е да почекате малку со овие изјави.

Напиши коментар