Free zone

Ова се најдобрите тинејџерски серии

Слоганот „сè е лесно кога сте млади“ важи само кога повеќе не сте. Растењето и созревањето е всушност многу често болен и збунувачки период.

Има многу тинејџерски серии што го прикажуваат тоа на адекватен начин, па во продолжението може да се види кои се издвојуваат.

Stranger Things
Забавна серија научна фантастика со елементи на хорор стана интересна за секого, не само за тинејџерите. Ова се должи на носталгичната атмосфера, бидејќи дејството се одвива во текот на осумдесеттите години.

Успехот лежи во комбинација на симпатична група деца, необични чудовишта, присуство на вечни мотиви на љубов и пријателство. Со нетрпение ја чекаме четвртата сезона.

Chilling Adventures of Sabrina
Серијата заврши во декември минатата година, па ако ја пропуштивте, сега е идеална можност да ја погледнете.

Во измислен град, го следиме растењето на младата Сабрина, која се соочува со фактот дека е вештерка. Таа ќе мора да одлучи каде се вклопува, додека темните елементи и неколку вештерки дополнително придонесуваат за динамичноста на серијата.

The End of the F***ing World
Иако серијата официјално заврши во 2019 година, таа беше толку добра што вреди да се спомене и денес. Главните актери се момче кое се преправа дека е психопат и чудна девојка што планира да ја убие.

Се разбира, не само што ќе се роди пријателство меѓу нив, туку и нешто повеќе од тоа.

Sex Education
Духовитата серија следи група тинејџери, со посебен фокус на главниот лик, чија мајка е сексуална терапевтка. Стравувањата и фрустрациите се претставени овде на хумористичен начин, така што темите за секс и љубов се детабузираат.

Така, серијата има едукативен карактер, но пред сè успева да ги поврзе гледачите со ликовите.

Riverdale
Тинејџерската драма е една од оние класични серии во кои интригите, сплетките и тајните се главните мотиви. Името го добила по истоимениот град Ривердејл, каде сè се случува.

На прв поглед, идеалните животи и имиџот на жителите, всушност, кријат мрачни тајни.

Outer Banks
Она што ја разликува оваа тинејџерска серија од другите е потрагата по исчезнатиот татко, но и потрагата по скриеното богатство.

Група пријатели во ова е предводена од главниот лик чиј татко исчезнал. Сите тие ќе наидат на многу препреки на патот, како што се дрога, пари, насилство, пријателство, љубов.

Euphoria
Станува збор за посериозна серија, која ги прикажува животите на генерацијата Z на драматичен и многу оригинален начин.

Зависноста од дрога и поимот за нечиј идентитет се најважните столбови околу кои ги следиме животите на младите. Исто така, се јавуваат загуби и злоупотреби, поради што еуфоријата е исклучително важна за сите генерации.

We Are Who We Are
Под раководство на прославениот Лука Гвадањи, минатата година пристигна серијалот што следи двајца американски тинејџери, сместени во воена база во Италија.

На одличен начин оваа серија покажува колку е тешко да се биде млад, особено во фазата од животот во која се откривате кои сте всушност.

Напиши коментар