Free zone

Ова се вежбите поради кои Џенифер Лопез изгледа феноменално!

Дали ви се чини дека Џенифер Лопез изгледа подобро секоја година? Не, не станува збор за магија или скапа пластична хирургија. Сè што ви треба е силна волја, здрава исхрана и следниве вежби.

Повлекување на колената нагоре

Спуштете се на лактите и колената и спојте ги дланките. Повлечете го левото колено кон градите и свиткајте ги прстите надолу (A). Со силен замав, подигнете ја ногата нагоре (Б). Вратете ја ногата во почетната позиција. Направете триесет повторувања со двете нозе.

Чекор напред

Клекнете на колена. Чекорете настрана со десната нога и ставете ги рацете на колковите (А). Спуштете го горниот дел од телото надолу и спојте ги дланките. Турнете ја десната нога назад и подигнете ја нагоре (B). Врати се на почетната позиција. Направете триесет повторувања, прво со едната нога, а потоа со другата.

Модифицирани склекови

Легнете на стомак. Донесете ги лактите што е можно поблиску до телото и ставете ги рацете под рамената. Свиткајте ја левата нога и преместете го глуждот над задниот дел на десното колено (А). Подигнете го на десното колено додека ја кревате левата нога нагоре (Б). Вратете се на позицијата „А“. Направете триесет повторувања на обете страни.

Удар на страна

Удар на страна
Седнете на десната страна со свиткани нозе во колената. Ставете ја левата рака на страна и свиткајте ја левата нога пред десната, како што е прикажано на сликата. Потпрете се на десниот лакт (А). Подигнете ги колковите потпирајќи се на рамената на десната нога, а потоа подигнете ја левата нога (Б). Врати се на почетната позиција. Направете триесет повторувања на обете страни.

Подигање на ногата нагоре

Клекнете на колена. Ставете ја десната рака под градите и потпрете се на рамото и главата. Потпрете ја дланката на подот. Малку туркајте ги колковите напред. Спуштете ја левата нога настрана и потпрете ги прстите на подот (A). Без да го поместите торзото, подигнете ја левата нога нагоре (Б). Вратете се на позицијата „А“. Направете триесет повторувања на обете страни.

Напиши коментар