Free zone

Овие фризури се најпогодни за девојките со тркалезно лице

Избор на вистинска фризура може да ви помогне да ги потенцирате карактеристиките на вашето лице на најубав начин.

Рамен боб

Асиметричната боб фризура е секогаш одлична опција, особено ако имате тркалезна форма на лице. Подлабока разделба на страна и рамни врвови се карактеристика на паж (боб) фризурата која фантастично би ви одговарала.

Пунџа и шишки


Дали мислевте дека пунџа на врвот на главата е идеална само за оние денови кога косата ви е измрсена? Размислете повторно. Тоа е стил што секогаш можете да го носите, а долгите „лажни“ шишки го врамуваат на посебен начин тркалезното лице.

Како да добиете лажни шишки? Префрлете дел од косата од задниот дел кон напред, а потоа оставете ја останатата коса во пунџа.

Разбушавен боб со средна должина


Ниту кратка, ниту долга коса – да, тоа е апсолутно одлична должина за округла форма на лице, бидејќи со коса со средна должина можете да направите многу фризури.

Совршена пунџа


Сместена е на задниот дел од главата додека ударите, пренесени настрана, му помагаат на вашето лице да изгледа потенко.

Опашка преку рамото


Подигнувањето на косата и ,,влечењето” од лицето додава висина и волумен на врвот, правејќи го лицето да изгледа помалку заоблено. На крајот, опашката закачена преку рамото само додава на овој ефект.

Плетенка на страна


Ако имате тркалезна форма на лице, тогаш оваа фризура со плетенка пренесена на страна и подолги удирања од другата страна е една од најубавите што ќе привлече внимание кон фризурата, а не кон обликот на лицето.

Разделување на средина

Разделбата на средината на главата е мал детал што ќе ви помогне да добиете многу елегантна фризура. Подолгата боб фризура одговара на кружниот облик на лицето и го прави „издолжен“ и потенок, што всушност е вашата цел.

Напиши коментар