Free zone

Овошје кое МОРА да биде дел од вашата исхрана,а еве зошто


Според големината на оваа храна, можеби нема да кажете дека е толку моќна, но нека не ве залажува!

Високиот крвен притисок е еден од најчестите здравствени проблеми, но едно овошје може да помогне во регулирање на крвниот притисок.

Станува збор за боровинки, овошје за кое е докажано дека штити од срцеви заболувања поради полифенолите што ги содржи.

„Постојат сè поголем доказ дека боровинките можат да го подобрат кардиоваскуларното здравје“, вели нутриционистката Маја Фелер. – Боровинките содржат важни витамини како Ц, К, манган и калиум, а исто така се важен извор на растителни влакна – додаде таа.
Микроелементите и влакната што се наоѓаат во боровинките, како и полифенолите, се одлична превенција од срцеви заболувања.

Напиши коментар