After Midnight

Пет космички правила за привлекување вистинска љубов

Скоро секоја чиста и нежна душа, којашто копнее по љубовта, сонува дека постои посебна личност за неа, онаа што ќе ја запали искрата на вистинската љубов во нејзиното срце.

Иако многумина ќе речат дека ова е бајка што ни ја раскажуваат уште од најрана возраст, духовно развиените луѓе веруваат дека постои судбоносно, односно космичко партнерство. Тие веруваат дека постојат сродни души, со кои ќе се сретнеме порано или подоцна.

 1. Универзумот веќе ја избра вашата сродна душа

Вашата сродна душа и сите луѓе што ги среќавате на патот на животот се дел од големиот план што Универзумот го направил за вас.

Не мора да се прашувате дали имате сродна душа или како да ја пронајдете. Ако ви е судено да ја запознаете во овој живот, тоа ќе се случи во вистинско време и на вистинско место. Сè што треба да направите е да дадете сè од себе и да бидете подготвени за оваа средба.

 1. Слушајте го своето срце

Најдобар начин да ја пронајдете вашата сродна душа е да му верувате на гласот на вашето срце.

Кога вашата сродна душа е веќе многу блиска или наскоро ќе влезе во вашиот живот, ќе се појават знаци кои варираат од скоро незабележливо до прилично очигледно.

Секогаш обрнувајте внимание на она што ви се случува. Еве неколку знаци:

 • Едноставна желба да се биде на друго место
 • Возбуда и добро расположение без причина
 • Чувствувате се дека сте точно таму каде што треба да бидете
 • Позитивни нервози
 • Чувството дека ја познавате личноста цел живот
 • Чувство на леснотија и самодоверба, чувство дека правите се како што треба

Кога ќе престанеме да обрнуваме внимание на гласот на нашето срце, тоа честопати води до фактот дека почнуваме да бидеме задоволни со луѓе кои воопшто не се наменети за нас.

 1. Мора да бидете верни на себе и на своите верувања

Космичката врска е крајната дефиниција за љубовта. Бидејќи оваа личност е одредена од вашата судбина, обединувањето со неа сигурно ќе донесе блаженство, среќа и чувство на неверојатна заедница.

За да влезете во оваа врска, прво мора да се знаете себеси и да пронајдете внатрешен мир, само може да се запознаете откако ќе се случи тоа – и тогаш заедно ќе станете многу подобри отколку што некогаш би биле разделени.

Вие воопшто не сте „половина од целото“ – не, вие сте цели и хармонични личности сами по себе и се надополнувате едни со други!

 1. Учете од вашите неуспешни врски

Наместо да се прашувате зошто Универзумот ви го исполнува животот со неуспешни врски со други луѓе, обидете се да погледнете малку поинаку и наместо да ја проколнувате судбината, размислете кои животни лекции сте ги научиле од овие врски.

Можно е овие животни лекции да ви помогнат да ја стекнете емоционалната зрелост и мудрост што ви требаат за еден ден да ја запознаете вашата сродна душа.

Секоја од овие животни лекции ви помага да се приближите до вашата сродна душа.

 1. Бидете трпеливи

Само една личност може да ви донесе вистинска љубов. И, ако навистина верувате во ова… бидете трпеливи.

Романтичните врски не се нешто што треба да се форсира и дефинитивно не треба да бидете со првата личност на која ќе наидете. Дури и ако не сте доволно среќни да пронајдете сродна душа, односот сепак треба да биде чекор кон заеднички раст и развој.

Не започнувајте врска само за да избегнете осаменост. Ако навистина сакате да ја пронајдете вашата сродна душа, верувајте му на гласот на вашето срце.

Бидете водени од моментот. Верувајте во плановите на Универзумот и тогаш ќе бидете покрај вистинската личност, во вистинско време и на вистинско место.

Напиши коментар