Free zone

Пет начини како да се заштите од туѓата негативна енергија

Емпатијата е способност да ги препознаваме и чувствуваме туѓите емоции. Емпатијата е чувство на сочувство кон другите луѓе. Честопати да се биде „емпатичен“ значи апсорбирање на најголемиот дел од болката и страдањето на луѓето, а тоа може негативно да влијае на нас.

Ако сте биле во соба со негативна личност, знаете колку токсична енергија може да пренесе.

Еве 5 начини како да се заштитите од лошото влијание на другите луѓе:

 1. Запомнете, не можете да ги задоволите сите
  Ако некој се жали поради вас, не обидувајте се да и се допаднете на таа личност. Тоа само ќе ви ја извлече енергијата и ќе ве направи енергетски зависни од нејзиното мислење.

Не може сите да ве сакаат. Луѓето живеат на земјата со друга цел. Сакајте многу, пред сè себе си и создадете поле на моќ што ќе ве заштити од влијанието и мислењата на другите луѓе.

Исто така, запомнете дека не можете сè да промените. Не правете го тоа како да е ваша мисија. Понекогаш најдоброто нешто што можете да го направите е само да не ја апсорбирате енергијата што луѓето ја проектираат врз вас.

 1. Внимателно повикувајте други луѓе во вашиот живот
  Вашето тело, ум и непосредната околина се ваш храм. Кого ќе поканите во него? Дали е тоа отворен повик? Дали луѓето треба да ги бришат нозете пред да влезат, или е нормално да ви фрлаат нечистотија во душата?

Ако му дадете на човекот парче леб еден ден, тој ќе побара леб и следниот ден. Ако дозволите некој да остане со вас за време на викендот, тој ќе се обиде да остане една недела (или две!). Еднаш помислив дека сопругата е студена и скржава кон некои наши соседи. Штом сфатив дека таа само се почитува себеси и својот дом, го ценев нејзиниот став и го прифатив како мој.

Добро е да се биде дарежлив, но има тенка линија што мора да се почитува за да не ве згазат. Научете да кажувате не и да се чувствувате нормално.

 1. Престанете да обрнувате внимание на „буздовани“
  На паразитот му е потребен домаќин за да преживее. Кога ќе обрнете внимание на некого, му давате енергија. Енергетските вампири ќе ги украдат вашите мисли, намалувајќи го вашиот енергетски потенцијал. Некои луѓе ќе фрлат негативна енергија кон вас, а потоа преминуваат на следната жртва.

Пријателското рамо може да биде прекрасна работа, но повторно, постои линија што никој нема право да ја премине.

Можеби другата личност ги истура своите фрустрации врз вас на работа, во врската или дури и во успешните достигнувања. Сите овие емоции можат да ве исцрпат и да ви го променат животот на полошо.

Сакајте се, запрете ги луѓето или кажете им дека не сте подготвени да го слушате тоа сега. Ова ќе ве спречи да ја апсорбирате нивната токсична енергија.

 1. Дишете во природа
  Одете во природата, медитирајте, одморете се и дишете. Прочистете ја водата во вас и вклучете се во физички активности. Движете се како пеперутка: меко, но брзо.

Дишењето ја зголемува циркулацијата на крвта низ целото тело и помага да се спречи апсорпцијата на енергијата од луѓето околу вас. Одете самоуверено, кренете ја главата и не дозволувајте никој да ви го расипе расположението.

Гасеницата јаде сè околу себе и станува дебела и неподвижна. Прво мора да стане лесна за да може да лета.

 1. Преземете стопроцентна одговорност за вашите мисли и емоции
  Како се чувствувате е 100% одговорност. Универзумот испраќа луѓе во нашите животи да не испитуваат. Нашата перцепција за нас е посилна од перцепцијата на другите.

Вие не сте жртва и никој нема моќ над вас. Размислете како се изразуваат вашите мисли или очекувања во ситуации што ве вознемируваат. Што ако сето тоа зависи од вашето ниво на трпеливост, раздразливост или сочувство?

Кога преземате одговорност за вашите реакции, се поврзувате со себе на подлабоко ниво.

Создадете ситуации што го зголемуваат вашето ниво на енергија. Дали се чувствувате добро покрај таа личност? Дали е таа личност добра за вас? Заслужувате брилијантно искуство и време е да го сфатите тоа.

Науката за заштита од енергијата на другите луѓе започнува со тоа да се сакате себеси. Запомнете дека заслужувате среќа и мир. Запомнете, дека ова е нормално, кажете не, и тогаш сте автор на вашата сопствена енергетска состојба.

Напиши коментар