Celebrity

По осум филмови, конечно пристигнува и серија – Хари Потер во ново издание!

Американските медиуми денес пишуваат дека се подготвува серија за момчето волшебник, Хари Потер, што ќе се емитува исклучиво на стриминг сервисот HBO Max.

Иако сè уште нема официјална потврда, „Variety“ пишува дека во моментов повеќе се зборува за потенцијалните сценаристи и режисери на серијата. Сè уште не е познато за што ќе се работи во серијата и дали ќе ги следи романите и искуствата по нив.

„Во моментов немам никакви планови за серијата Хари Потер“, изјавија од „Warner Bros“, која снимаше филмови и стриминг сервиси на HBO Max. Сепак, изворите го тврдат спротивното.

Серијалот книги за Хари Потер е еден од најпопуларните на сите времиња, бидејќи седум книги од оваа серија се продадени во повеќе од 500 милиони примероци ширум светот. Потоа беа адаптирани во осум филмови, кои заработија скоро 8 милијарди долари. До денес се прикажани и два филма од серијата „Фантастични Ѕверови“, а третиот од петте планирани филмови треба да се најде во кината во 2022 година.

Напиши коментар