Astro&Horoscope

Погледнете ја сликата и одберете го стапалото најслично на вашето: Еве што открива за вас

Изреката дека очите се огледало на душата е позната на сите, но ако сакате да дознаете нешто повеќе за мажот, неговиот карактер и карактеристики, погледнете ги неговите нозе, односно неговите прсти.

Имено, читањето личност од стапалата е пракса што се почитува во Кина и Индија со илјадници години, а нејзините корени се однесуваат на верувањето дека нашите нозе се огледало на остатокот од душата и телото.

Погледнете и споредете ги вашите прсти или прстите на друга личност со сликата погоре.

Облик бр. 1
Укажува на креативна личност. Луѓето со ваква форма на прсти се многу паметни и секогаш наоѓаат креативни решенија за кој било проблем. Сепак, понекогаш поради несигурност ги оставаат веќе започнатите работи на половина пат.

Облик бр. 2
Луѓето со ваква форма на прсти се енергични и имаат креативен потенцијал. Тие секогаш можат да застанат зад она во што всушност веруваат.

Облик на прст бр. 3
Индикатор за лидерски квалитети. Главната цел на овие луѓе е успех во кариерата. И само една работа може да го извади од колосек … Тоа е неверојатен перфекционизам. И уште еден интересен факт: некои индиски легенди велат дека мајките не им дозволувале на своите синови да се омажат за жени чиј друг прст е подолг од другите. Тие сметаа дека е знак на командантски карактер.

Облик бр. 4
За таквите луѓе најголема вредност имаат семејството и блиските пријатели. Сопствениците на оваа форма на прсти се карактеризираат со можност да ги слушаат другите и скоро секогаш да се идентификуваат со соговорникот. Понекогаш тие земаат сè при срце, па ваквиот вид емпатија честопати не им користи.

Облик бр. 5
Зборува за амбиција, но не и за желба да се преземе одговорност. Човек со такви прсти е забавен и привлечен, но многу често наивен како мало дете.

Напиши коментар