Free zone

Покажете им дека сте среќни затоа што ги имате во вашиот живот: Денес е денот кога треба да им се заблагодарите на постарите сестри!

Ако имате постара сестра, знаете кој ве вадел од неволји, од кого позајмивте облека без прашање, кој ве покривал пред вашите родители и се грижел за вас. Родителите честопати ја потсетуваа дека треба да биде одговорна и паметна, а и самата знаеше дека ќе ја гледате и ќе сакате да биде добар пример за вас.

Вашата постара сестра, за која често мислевте дека е здодевна и иритирачка, всушност е учена по построги правила од вас.

Вашите родители, во страв да не направат грешки, биле поригорозни кон неа, во споредба со вас кога тие веќе се опуштиле и станале пофлексибилни.

Многу често постарите сестри ја преземаат улогата на медијатор помагајќи им на вашите родители да ве разберат, прикривајќи ја вашата злоба и секогаш нудејќи безрезервна љубов и поддршка.

Таа мораше да биде строга.

Истовремено беше во улога на пријател, телохранител, учител и идол, а од друга страна, постојано се плашеше за вас и беше загрижена. Без оглед, таа отсекогаш била ваша поддршка и потпора.

Вашата сестра можеби не може да ги сите ваши проблеми, но сигурно е дека никогаш нема да мора да ги решавате сами. Можете да го измамите светот но не и неа, таа знае кога нешто ве мачи, знае кога сте во неволја и знае кога треба да биде тука за вас.

Улогата на постарата сестра е да биде воздушна перница, во текот на целиот живот, таа е тука, но незабележливо.

Дури кога ќе се случи несреќа, таа скока и ве спасува и не дозволува ништо да ве повреди. Затоа, заблагодарете им се на своите сестри и покажете им дека сте среќни затоа што ги имате, затоа што „лојалната сестра вреди повеќе од илјада пријатели“.

Напиши коментар