After Midnight

Прашање на денот: Како да се подобри разбирањето во врската?

Дали ви е познат оној период од врската, кога се чини дека ништо не оди како што треба и дека вашиот партнер повеќе не ве разбира. Ако одговорот е да, тогаш треба да ви биде јасно дека вашиот партнер често си го поставува истото прашање.

За да поттикнете разбирање во вашата врска, можеби треба да започнете со промена на перспективата и размислување за тоа како би било да се биде на негово место?

Првиот чекор во работењето за разбирање на вашиот партнер е секако да ја оставите субјективноста настрана и да се обидете да се видите од неговата перспектива. Како се чувствувате во врска со личноста од другата страна на улицата и дали имате идеја како да се справите со неа? Ако во одредени моменти сфатите дека сте сè уште тешки и дека нешто сè уште е во вас, ќе ви биде многу полесно да го разберете вашиот партнер кога тој ќе се дистанцира од вас.

Изгледа дека не ве слуша или не обрнува внимание на вас само кога е потребно. Сепак, обидете се да се ставите на негово место и да мислите дека во некои моменти има и грижи, дека му треба време за себе и дека понекогаш мисли дека е себично од вас да очекувате сè веднаш од него.

Вие знаете сè за вашите желби и соништа, но се обидувате да го натерате и него добро да ги запамти. Но, колку пати сте чуле што сака тој? Понекогаш претпоставуваме дека другата страна нужно го сака истото како и ние. Сепак, тоа не е секогаш така, затоа е исклучително важно да се обидете да ги слушнете и разберете.

На крајот на краиштата, кога ќе видите дека вашиот партнер се оградил, дали се прашувате дали тоа е ваша вина. Кога веќе не сте ги слушале неговите желби, тоа значи дека не сте му дале доволно поддршка, а за него, секако, не е лесно да се надмине. Обидете се да го разберете вашиот партнер и бидете подготвени постојано да застанувате зад него.

Со цел да се подигне разбирањето за врската на повисоко ниво, потребно е да си го поставите најважното прашање кога ги знаете вашите чувства: Како навистина се чувствува мојот партнер? Нема да дознаете со погодување, претворање во сомнителен агент и барање нешто насочено против вас во секој гест. Меѓутоа, ако почнете да слушате, ќе можете да бидете тука многу побрзо, да го разберете и поддржите, а потоа тој ќе ја види вашата работа и ќе се потруди да ви возврати со иста мерка, што ќе стане непроценливо за вашата врска.

Напиши коментар