Free zone

Проблемот го решаваме однатре: Четири намирници кои предизвикуваат акни – Морате веднаш да ги исфрлите од исхраната!

Млеко

Причината зошто млечните производи предизвикуваат акни е тоа што кравите се молзат пет пати повеќе од порано. Поради стресот, нивото на прогестерон во млекото станува неколку пати поголемо. Млекото денес, дури и ако е органско, има високо ниво на стрес хормонот, вклучително и кортизол, кој е причина за појава на акни.

Брзи јаглехидрати

Се чини дека без оглед каков ефект се обидувате да постигнете, нутриционистите секогаш препорачуваат да се избегнуваат брзи јаглехидрати и тоа со добра причина. Поентата е дека ова се најбескорисни материи што може да се замислат. Таквата храна нема да донесе ништо друго освен ненадеен скок на шеќерот во крвта и проблеми со кожата.

Кокосово масло

И покрај популарноста на кокосовото масло, прекумерната потрошувачка може да доведе до непријатни ефекти врз кожата.

Чоколадо

Чоколадото е многу честа причина за појава на акни, а ако диететичарите препорачуваат чоколадо со содржина на какао над 70%, тогаш млечното чоколадо е помалку опасно за акните. Факт е дека какаото е штетна компонента во овој случај, што предизвикува појава на акни.

Напиши коментар