Free zone

Првиот музеј Франкенштајн во Велика Британија треба да се отвори оваа пролет, со хорор-претстави и простории за бегство.

Ќе се отвори во Бат, каде готскиот роман го напиша Мери Шели, а гостите ќе се соочат со аниматорска реплика од монструм висок осум метри.

Куќата од 4 ката, ќе ја раскаже приказната од славниот роман.

Атракцијата ќе создаде морничава атмосфера вклучувајќи застрашувачка музика, контрола на температурата и мириси, како и проекции и плашливи реквизити.

Ова исто така ќе вклучува и соба за бегство тематизирана во хорор приказната лоцирана во подрумот, каде што гостите ќе мора да избегаат од канџите на Виктор Франкенштајн кој полудел.

Ќе има коситми од таа епоха, артефакти и некои од писмата на Мери Шели.

Џонатан Вилис и Крис Харис, кои стојат зад атракцијата, рекоа дека решиле да ја создадат откако помислиле дека авторот не се слави доволно.

Напиши коментар