After Midnight

Прво пријатели, па во врска…

Понекогаш пријателствата се претвораат во романтични врски, а тоа може да заврши многу добро.

Како пријатели, ќе се запознаете едни со други на поинаков начин, што може да ви помогне да создадете единствена перспектива.

  • Кога сте пријатели и одлучите да започнете да се гледате на поинаков начин, сте имале можност да се познавате на сосема поинаков начин отколку што би се запознале на Интернет или на забава.

Ова ќе му даде поинаква перспектива на партнерот – веќе ќе бидете запознаени со неговиот/ нејзиниот живот. Често знаете какво му/ ѝ е секојдневието, работата, семејството и интересите.

  • Не мора да вложувате многу во врска со некој што сте го запознале претходно, но запрашајте се дали тие навистина се оние кои велат дека се.
  • Не мора да го/ја запознавате со пријателите и семејството. Ова е затоа што вашиот/ата пријател/ка е некој што другите пријатели го познаваат.

Една од придобивките е што знаете како ќе се однесува во различни околности, вклучувајќи ги и тешките.

  • Кога ќе почнете да гледате некого, можеби ќе се запрашате што ќе мисли за вас. Во овој случај, кога со лицето веке подолго се познавате, оваа фаза е веќе одамна помината.

Средбата со некого исто така може да биде забавен процес, но ако веќе сте пријатели, можете да го забрзате процесот. Прескокнете некои од типичните прашања и започнете да учите едни на други на подлабоко ниво.

  • Не мора да потрошите три, шест или 12 месеци за да ги запознаете. Веќе сте имале време да изградите доверба, што е одлична основа за секоја здрава врска. Поради тоа, ваквите врски траат подолго.

Напиши коментар