Free zone

Разбудете се со совршена фризура: Три начини да ја стилизирате косата преку ноќ без употреба на скапи апарати и производи

Без разлика дали сте утрински тип или навивате по два различни аларми за да не се успиете, секој од нас сака кога ќе му останат неколку минути повеќе за себе наутро. Не е важно дали го поминувате времето пиејќи кафе во мир, читајќи вести или организирајќи го за тој ден, не е важно. Проблем? Во теорија, тие неколку минути е полесно да се фатат отколку во пракса. Многу полесно.

Ние ви претставуваме упатства за тоа како да направите три различни фризури, така што – претпоставувате – ќе спиете со нив.

Права коса

Како: со чешлање на влажната коса со мал чешел во подигната фризура (ок, го користиме зборот „фризура“ во поширока смисла)
Ви требаат: коса просушена со пешкир, мал чешел, шноли, марама, голема четка, пена (или друг препарат) за исправување и серум за коса

Локни

Како: специјална техника на плетење на косата oколу појасот од баде-мантилот

Ви требаат: сува чиста коса, појад од бањарка (не се користат производи за стилизирање во ова упатство)

Брановидна фризура

Како: со помош на чорап (да, добро прочитавте) или додаток за пунџа (т.н. hair donut)
Ви требаат: сува чиста коса, чорап или додаток за пунџа, производ за обликување и / или серум за сјај

Напиши коментар