Celebrity

Се враќаме во Ваканда: Новата серија на Марвел ќе биде сместена во светот на Црниот Пантер

Марвел ги изненади обожавателите со веста дека се подготвува серијал за Ваканда. Ова достигнување треба да ги покаже авантурите на поранешните Црни пантери, но и да се занимава со културата на оваа измислена африканска земја.

Режисерот на филмот „Црн пантер“, Рајан Куглер, ќе биде автор на овој проект, што ќе се емитува на стриминг сервисот „Дизни плус“. Куглер сега потпиша петгодишен договор со Марвел. Најверојатно, серијата ќе се вика „Кралството Ваканда“ и ќе биде инспирирана од серијата стрипови „Црниот пантер и интергалактичкото кралство Ваканда“.

Сè уште не знаеме кои ќе бидат главните ликови на оваа серија, но Куглер ќе започне со работа веднаш по завршувањето на работата на филмот „Црн пантер 2“. Филмот треба да започне да се снима во текот на летото, а во киносалите ќе пристигне во текот на 2022 година.

Рајан Куглер мораше да напише целосно ново сценарио, бидејќи главниот актер на „Црниот пантер“, Чадвик Бозман, почина ненадејно во август минатата година. Марвел потенцираше дека нема да ангажира друг актер да го толкува ликот на Т’Хала, но дека приказната ќе се сврти кон другите ликови, што веќе сме ги сретнале во првиот филм.

Куглер претходно стекна огромна популарност со филмот „Creed“ во кој глумат Мајкл Б. Џордан и Силвестер Сталоне. Два дела од сагата за Адонис Крид претставуваат што се случило со Роки Балбоа и синот на Аполо Крид.

Напиши коментар