Free zone

Седум факти во кои сите постари сестри ќе се препознаат

Да се ​​биде најстаро дете во семејството има свои предности. На пример, имате браќа и сестри на кои можете да им „шефувате“, а исто така вашите родители ви го посветија целото време на светот, пред нивното раѓање.

Но, да се биде постара сестра носи и одредени предизвици кои, се разбира, ги разбираат само оние кои се во ваша ситуација.

Ви претставуваме седум факти во кои ќе бидат препознаени сите постари сестри.

  1. Од вас секогаш се очекуваше да бидете најодговорни

Како најстаро дете, секогаш се очекуваше „да знаете подобро од вашите браќа и сестри“. Кога би се скарале, се очекувало да попуштите и да бидете оној кој е зрел и одговорен. Од вас се очекуваше да бидете дадилка и добар пример за другите.

  1. Требаше да ги скриеш своите работи

Растејќи, мораше да научите да се грижите за вашите работи затоа што тие секогаш беа најатрактивни за вашите браќа и сестри. Вашиот дневник, мобилен телефон, облека … секогаш им беа поинтересни од нивните. Затоа сте докторирале во уметноста да ги криете нештата.

  1. Родителите беа построги со вас отколку со нив

Како најстаро дете, на некој начин бевте пример за вашите родители. Тие ве научија како да бидете мајка и тато, поставија правила и упатства и од вас се очекуваше секогаш да ги следите.

Вие требаше да бидете дома во одредено време, а потоа неколку години подоцна, на вашата сестра ѝ беше дадена слобода да одлучи сама кога ќе се врати.

  1. Постојано сте имале чувство дека некој ве следи

Каде и да посакавте, тие сакаа да одат. Парк, роденден, прошетка … секој пат кога вашата малечка сестра ќе завршеше со вас. Можеби плачеше и те молеше да ја земеш, па мама ќе речеше „ајде да ја земеме“. И така се додека не порасна и не стана премногу „кул“ за да помине време со тебе.

  1. Често бевте лути

И, како да не се лутите? Како што растевте, вие бевте родител на дете или деца кои не беа ваши. Значи, имавте секоја причина на овој свет да бидете лути.

  1. Се боревте помеѓу тоа да бидете „кул“ постара сестра и одговорен родителски карактер

Растејќи, ви беше тешко да пронајдете рамнотежа помеѓу овие две однесувања. Од една страна, сакавте да бидете „кул“, забавна и возбудлива постара сестра, а од друга страна, ве мачеа проблеми како што треба дали треба да и ги ограничите излетите, проверете кој е нејзиното момче, кој се дружи со …

  1. И покрај сè, вие секогаш сакавте само да бидете среќни и да ги остварите вашите соништа

Можеби твојот помлад брат и сестра беа здодевни, те лутеа како никој на овој свет, но на крајот тие се твоите мали бебиња и се што сакате за нив е да бидат среќни и да ги реализираат сите свои соништа, да управуваат со светот.

Напиши коментар