Celebrity

Седум совети од Коко Шанел кои би требало да ги прочита секоја девојка

Коко Шанел беше жената која направи вистинска модна револуција. Ја ценеа, ја критикуваа, но никој не можеше да остане рамнодушен на неа.

Ослободете ги рацете
Од каде започнува слободата на жената? Да, од рацете! Затоа Коко дизајнираше мала торба со долг ремен. Така, жените секогаш ќе имаат слободни раце.

Бидете слободни
Коко имаше обожаватели чиј број не беше познат, но никогаш не живееше поради нив. Таа го водеше својот живот како да е анонимна и слободна жена. Имаше љубовници колку што сакаше и кога сакаше.

Носете удобна облека
„Луксузот мора да биде удобен, инаку не е луксуз“, советува Коко. Таа сметаше дека жените не треба да носат корсети, што во тоа време беше бесрамно.

Не плашете се од нови почетоци и покрај вашата возраст
Коко го достигна врвот на својата слава на 50-годишна возраст.

И тогаш, по долга пауза, таа се врати во модниот свет на 70 години. И да, повторно ја осудија, велејќи дека нејзината нова колекција е безвредна, но таа ги игнорираше сите и се прослави – повторно!

Облечете се за себе
„Жените треба да се облекуваат за себе, а не да им угодуваат на мажите!“ Ослободувајќи го потенцијалот на оваа фраза, предизвикува незадоволство. Денес, сепак, сè повеќе жени ја живеат оваа реченица на Коко Шанел.

Слободно носете црно
Малиот црн фустан го сврте модниот свет и идејата дека жената може да носи црно само кога е во жалост. Тоа беше револуција.

Спијте доволно
„Дали има нешто толку вредно во општествениот живот, поради што би ја занемариле перницата?“ праша Коко Шанел. Таа ги советуваше жените да бидат слободни и да го ја прегрнат перницата.

Доколку некој ве нервира, слободно вклучете се во расположението на Коко и уживајте!

Напиши коментар