After Midnight

Шест фази на скршено срце: Дозволете си на себе да бидете тажни – тоа води до повторно ослободување!

Прва фаза – разбирање

Веројатно сте забележале во последно време дека нешто не оди како што треба. Вие сте пoнапнати, повеќе раздразливи, едноставно, крајот може да се почувствува. Конечно, човек сфаќа дека тоа не е тоа тоа и дека не оди. Па, сега најважно е да разбереме дека тоа не работи и дека никој и ништо не треба да се идеализираат во оваа ситуација.

Втора фаза – прифаќање на ситуацијата

Па, не е важно дали сте се скарале како никогаш порано или не сте се согласиле, чувствувате дека повеќе не сакате да ја видите личноста. И тогаш, сфаќате дека навистина не можете повеќе да го повикувате или да го поканувате на кафе и чаша разговор. И тогаш почнува да владее паника. Што ако ви недостига, и што (што е секако полошо за вас во тој момент) ако воопшто не ви недостасува? Ма, дали требаше воопшто да застанете? Секако дека да, бидејќи врската не функционираше. Не се јавувајте, затоа што вие (без разлика кој од вас двајца) раскинавте со причина. Тоа што ви недостасува е нормална појава, но тоа не значи дека треба повторно да летате во прегратки едни на други, ако навистина не функционирате заедно. Во оваа, втора фаза, најважно е да разберете дека врската навистина не работи. Секогаш потсетувајте се да не му се јавувате. И, ако тоа не ви одговара, тогаш обидете се да запомните некои ситуации и сцени во кои сте се чувствувале лошо и моменти кога не сте биле среќни или сте биле повредени, а тоа сигурно ќе ја оддалечи вашата желба да му се јавите на поранешниот партнер.

Трета фаза – жалост

Откако ќе сфатите дека вашиот живот ќе биде поинаков, ќе поминете низ фаза на тага. О, да, ќе плачете на песни, ќе плачете кога ќе почувствувате дека перницата сепак мириса на него/неа и постојано ќе ја анализирате врската. Можеби изгледа дека вашиот живот во одреден момент завршил, но треба да знаете дека времето ги лекува сите рани, а скршеното срце со текот на времето ќе заздрави. Оваа фаза е најлоша, но не задржувајте ја тагата, бидејќи ако ја задржите, ќе се чувствувате само полошо.

Четврта фаза – лутина

“Идиот! Го чував како капка вода на дланка”. Ова е најкритичната фаза. Во неа, ќе направите список со најиритирачките работи што ги направил партнерот, а кои можеби ги сметавте за слатки. Во оваа фаза, наместо да лежите во кревет и да гледате стари филмови, треба да започнете да се грижите повеќе за себе. Одете на фризер, одете на шопинг и дотерајте се. Кога изгледате добро и ќе се чувствувате подобро. Во оваа фаза, веќе треба да кажете: „Ако тој не ме сака, тоа е негова загуба, а не моја“. Пронајдете нови хобија, посветете се на работата, спортувајте и дружете се со пријателите што е можно повеќе.

Петта фаза – отворање

Со текот на времето, ќе почнете да сфаќате дека вашиот поранешен партнер не е единствениот. Постојат многу други интересни луѓе. Поентата е дека, кога повторно ќе се отворите, другите ќе ви се отворат вам и ќе сакаат да ве запознаат подобро. Дури и ако не сте подготвени да започнете врска, излезете и повторно започнете да се забавувате. Exе, веќе го заборавите бившиот, затоа што повеќе се движите во друштво на други луѓе.

Шеста фаза – слобода

Не сте размислувале за поранешниот партнер со денови, кога „бум“. Го гледате на улица со нова девојка. И одеднаш изненадување. Не ви е гајле. Ни лицето не ви поцрвене. Додека се поздравувате, ви се чини дека вашиот поранешен човек е понепријатен од вас. Но, важно е кога ќе помине средбата, да ја држите главата исправена и да не размислувате за тоа повеќе од 10 минути. Насмевнете се, бидејќи конечно сте слободни.

Напиши коментар