After Midnight

Што ја уништува врската

Стапувањето во брак порано беше почеток на заедничкиот живот со партнерот, но многу парови денес се повеќе одлучуваат да живеат заедно пред брак. За многумина тоа е можност двајцата да се запознаат подобро, да се навикнат, па дури и да ги надминат разликите.

Еве ги најголемите проблеми што ја ставаат на тест секоја врска

Најголемата опасност е здодевноста

Опасноста лежи во очекувањето дека нашиот живот нема да се промени на кој било начин во заедницата со партнер. Еден или двајцата партнери честопати се обидуваат да го одржат негувајќи навики од пред да се приклучат на заедницата, да излегуваат интензивно, да организираат време исклучиво според нивните потреби, а потоа има конфликт, бидејќи сè уште постои обврска кон партнерот и домот, поголема отколку порано.

Ужасите на рутината

Нема подобар тест од секојдневието, рутина и недостаток на возбуда. Адаптацијата е предизвикувачки период, често трае околу една година додека не се навикнеме, прифаќајќи ги меѓусебните разлики.

Животот заедно е важен чекор кон созревање, затоа е важно да му пристапите така. Почнувајќи да живееме со саканата личност, не само што го губиме стариот начин на живот, туку добиваме и нов, можеби дури и подобар. Ми се чини дека ние често се фокусираме само на губење на старото.

Компатибилноста и зрелоста се клучни.

Поважно од компатибилноста е зрелоста на лицето да се справи со сите промени и да биде подготвена да работи на врската. Голем број луѓе собираат потешкотии во врската како еден вид доказ за некомпатибилност, без да се обидат да работат на тие проблеми и без да сфатат дека всушност се гради добра врска. Неопходно е да се има љубов и добра волја како основа, но зад тоа стои одлична работа.

Кои несогласувања можат да се решат, и што е невозможно да се поправи?

Зборот – толеранција повеќе не може да се истакнува, како клуч за одржување на какви било односи. Треба да си дадеме време на себе и на својот партнер, да комуницираме за потребите, како и за обврските и одговорностите и да го бараме најдобриот начин за функционирање.

Напиши коментар