Astro&Horoscope

Што открива часот на раѓање за вас?

24-часовниот круг е поделен на шест нумерички станици. Четирите нумерички станици го покриваат дневниот период од денот, а тоа се периоди помеѓу 04 часот наутро и 8 часот, втората помеѓу 8 и 12 часот, третата помеѓу 12 и 16 часот , а четвртиот меѓу 16 и 20 часот.

Родени помеѓу 4 и 8 часот

Ранобудниците се најупорни. Луѓето родени помеѓу четири и осум часот наутро се упорни во сè што прават. Тие се практикувачи во реалниот живот и тешко е да ги изненадите – како да се подготвени однапред за сите тешкотии во животот.

Тие имаат голема желба да го постигнат она за што сонуваат другите и вложуваат многу труд во тоа. Тие обично се многу интелигентни, но тоа не им носи голема материјална корист.

Тие се карактеризираат со брзина и хармонија. Ретко како некој, тие се снаоѓаат одлично во светот на моменталната реалност. Тие се трудат да бидат пример за другите, да се докажат од момент во момент.

Роден помеѓу 8 и 12 часот

Оптимистите и филозофите се раѓаат наутро. Луѓето родени помеѓу осум наутро и напладне ги израдуваат сите околу нив со своето присуство. Тие се амбициозни и имаат големи шанси да успеат на професионален план, а во приватниот живот се оптимисти и духовити.

Тие сакаат да филозофираат за смислата на животот и меѓучовечките односи, а поседуваат и бројни уметнички таленти.

Тие се суштества на вера, на надеж. Тие се живи, весели и секогаш во еден вид креативни немири. Несебичната љубов и магнетната топлина зрачат насекаде. Тие се емпатични и софистицирани.

Родени помеѓу 12 и 16 часот

Попладневните деца се енергични и креативни. Жив дух, љубопитна природа и многу енергија најдобро ги опишуваат родените помеѓу пладне и 16 часот. Тие се создадени за да бидат наставници, математичари и одлични говорници.

Во меѓучовечките односи, тие се склони кон конфликт, но животот без повремена драма би бил досаден за нив и онака. Тие се многу енергични, агилни и живи. За нив, Бог дал практични работни места.

Тие се добри говорници и не би биле полоши од писателите, доколку својата енергија ја насочат во таа насока. Ова се разноврсни луѓе кои можат успешно да го изразат својот креативен дух во многу професии и занаети.

Роден помеѓу 16 и 20 часот

Доцна попладне е време на скитници. Луѓето родени помеѓу 16 и 20 часот се украсени со немирен дух кој постојано ги води во нови предизвици и непознати ситуации.

Тие се социјални бунтовници, а нивната енергија е вистински подарок. Сепак, последицата може да биде склоност кон вознемиреност и нервоза. Иако делуваат набрзина, тие скоро секогаш имаат план, затоа нема потреба да се грижат за нивната иднина.

Нивните движења се динамични, нивните зборови остри и силни. Тие размислуваат и дејствуваат брзо. Тие сакаат да живеат што е можно повеќе и да го сакаат животот во сите негови форми и форми.

Тие често ги менуваат своите одлуки и ставови и честопати преземаат различни потези во исто време. Секој што не ги познава добро, може да помисли дека е избрзан, но тие се многу свесни што прави!

Роден помеѓу 20 часот и полноќ

Вечерните деца се полни со самодоверба.

Луѓето родени помеѓу 20 часот и полноќ се природни лидери, а нивниот доминантен дух брзо освојува. Тие се полни со самодоверба и тешко е да се разнишаат, а најмногу страдаат ако другите го повредат нивното его.

Тие се специфични по тоа што треба да поминат извесно време во текот на денот сами, со цел да соберат мисли и да соберат енергија за да се дружат со другите.

Родените во овој период сакаат да доминираат со нештата и ситуациите. Тие имаат склоност кон филозофијата и литературата.

Тие се спиритуализирани луѓе кои, ако сакаат, би можеле да имаат големо влијание врз луѓето околу нив. Тие се авторитет во семејството и општеството, меѓу пријателите и роднините. Понекогаш изгледаат малку вообразени, но тоа е затоа што се полни со самодоверба, како и живот и креативна енергија.

Роден помеѓу полноќ и 04 часот

Тие се тивки и мирни по природа. Тие сакаат да сонуваат и да градат кули од облаци. Тие имаат жива фантазија и понекогаш се тешки за навигација во светот на физичката реалност.

Имаат интересна поетска душа и луѓето честопати не ги разбираат бидејќи нивниот начин на размислување е различен и уникатен.

Понекогаш изгледаат расеано. Тие имаат многу благородна природа и секогаш се подготвени да им помагаат на другите. Тие се верни на своите идеали кои не се менуваат од детството. Тие често се двоумат помеѓу своите цели, што ги прави немирни. Тие сакаат да го пренесуваат знаењето и тие се добри во тоа.

Напиши коментар