Free zone

Што откриваат акните на различни делови од телото?

Дамки или мозолчиња на одредени места на телото може да покажат дека страдате од одредени здравствени проблеми

Понекогаш е доволно да обрнете внимание на сигналите што вашето тело ги испраќа навреме за да избегнете здравствени проблеми.

На пример, дамки или мозолчиња на одредени места на телото може да покажат дека страдате од одредени здравствени проблеми, дури и без да бидете свесни за тоа!

Дамките на задникот може да укажуваат на лоша хигиена или премногу тесна долна облека.

Мозолките на брадата или вратот сугерираат зголемена активност на надбубрежните жлезди.

Точки на грбот или рамената може да се појават како резултат на лошо варење на храната.

Дамките на градите може да сугерираат хормонално пореметување во организмот.

Мозолчињата на лактите можат да бидат предизвикани од алергии или габични инфекции.

Дамките на стомакот може да сугерираат нерамнотежа во шеќерот во крвта.

Мозолчиња на нозете може да се појават како реакција на козметички производи или како резултат на недостаток на витамини

Напиши коментар