Free zone

Со малку напор и волја – подобрете го вашето здравје со овие 3 совети

Елиминирајте ја храната што може да предизвика воспаление

  • Најчестиот вид на воспаление е автоимун хроничен процес наречен хроничен лимфоцитен тироидитис или тироидитис на Хашимото. Прво се налалуваат кафето, шеќерот и алкохолот – . Иако многу луѓе ги обожаваат овие пороци, тие треба постепено да се намалат. Важно е да откриете која храна е штетна за организмот – дали се на пр. млечни производи и глутен кои предизвикуваат воспаление во организмот. Сепак, мора да го пронајдете вашиот рецепт.

Чинија во боите на виножитото

  • Експертите препорачуваат да вклучите што повеќе зеленчук во вашата исхрана. Силните, живописни бои на зеленчук се индикации за антиоксиданти, но и квалитетни хранливи состојки кои се неопходни за организмот. Апсолутен фаворит е куркумата, која има и антиинфламаторно дејство.

Без индустриски производи

  • Хемикалии за домаќинства, разни креми , млеко за тело и воопшто козметика која повеќе содржи хемиски отколку природни состојки, треба да се избегнуваат. Едноставно, ослободете се од токсичниот товар и откако ќе донесете ваква одлука, многу е полесно ќе се насочите кон она што му влијае позитивно на вашето здравје.

Напиши коментар