Free zone

Сонот на секоја девојка е да има природен, свеж изглед на кожата без употреба на шминка.

Она што е многу важно кога станува збор за кожата, се животни навики кои можат да ја направат сјајна и сјајна или сува, распукана и безживотна. Прочитајте ги следниве девет совети кои ќе ви помогнат да го имате лицето кое отсекогаш сте го посакувале.

Јади здраво
Колку поздраво јадете, вашето тело ќе биде посреќно и затоа кожата ќе изгледа посветла. Лосос, јагоди, кељ, боровинки – ова се само дел од храната што ќе направи да блеснете.

Спијте доволно
Ако сакате да имате мазна и сјајна кожа, спијте доволно. За време на спиењето, клетките на кожата се обновуваат и ревитализираат. Лекарите ве советуваат да спиете помеѓу седум и девет часот во текот на ноќта.

Прифатете се
Факт е дека вашето тело се менува секој ден и наместо да се фокусирате на брчките, прифатете дека сте совршени токму онакви какви што сте.

Пот!
Најдете време за секаков вид физичка активност, не поради вишок тежина или целулит, туку поради поздрав начин на живот. Потењето му помага на телото да се ослободи од токсините, а со тоа и вашата кожа ќе стане посветла. Не заборавајте да пиете доволно течности (најмалку осум чаши вода на ден).

Бидете љубезни кон другите
Дали некогаш сте забележале дека кога ќе им се насмевнете на луѓето, тие ќе ви возвратат реципрочно? Бидете љубезни кон другите, насмевнете се, бидејќи на тој начин сте исполнети со позитивна енергија, која веднаш ќе се забележи на вашето лице.

Променете го вашиот фокус
Добивате мозолче, но не е крај на светот! Престанете да се грижите за тоа што мисли околината за вас и што ќе ви каже некој за акните. Во одреден момент ќе се запрашате зошто дозволивте вашиот живот да помине размислувајќи за тоа што мисли некој за вас. Опкружете се со луѓе што ги сакате и кои ве сакаат и исполнете се со позитивна енергија.

Откријте кој е вашиот тип на кожа
Можеби верувате дека знаете кој е вашиот тип на кожа, но можно е таа да се менувала со текот на годините. Ако користењето крем за лице или лосион што постојано го користите предизвикува акни или иритација, време е да ги промените производите за нега на лицето.

Држете се до вашата рутина за убавина
Ако сте премногу мрзливи да го миете лицето, исчистете го со лосион и ставете крем откако ќе се шминкате цел ден, немојте да бидете изненадени кога ќе добиете акни и црни точки. Пронајдете ја дневната и ноќната рутина што најмногу ви одговара и држете се до неа.

Сакај се себе си
„Убавина е кога се почитувате себеси. Но, кога се сакаш себе си, тогаш си најубава “- Зои Кравиц.

Сонот на секоја девојка е да има природен, свеж изглед на кожата без употреба на шминка.

Она што е многу важно кога станува збор за кожата, се животни навики кои можат да ја направат сјајна и сјајна или сува, распукана и безживотна. Прочитајте ги следниве девет совети кои ќе ви помогнат да го имате лицето кое отсекогаш сте го посакувале.

Јади здраво
Колку поздраво јадете, вашето тело ќе биде посреќно и затоа кожата ќе изгледа посветла. Лосос, јагоди, кељ, боровинки – ова се само дел од храната што ќе направи да блеснете.

Спијте доволно
Ако сакате да имате мазна и сјајна кожа, спијте доволно. За време на спиењето, клетките на кожата се обновуваат и ревитализираат. Лекарите ве советуваат да спиете помеѓу седум и девет часот во текот на ноќта.

Прифатете се
Факт е дека вашето тело се менува секој ден и наместо да се фокусирате на брчките, прифатете дека сте совршени токму онакви какви што сте.

Пот!
Најдете време за секаков вид физичка активност, не поради вишок тежина или целулит, туку поради поздрав начин на живот. Потењето му помага на телото да се ослободи од токсините, а со тоа и вашата кожа ќе стане посветла. Не заборавајте да пиете доволно течности (најмалку осум чаши вода на ден).

Бидете љубезни кон другите
Дали некогаш сте забележале дека кога ќе им се насмевнете на луѓето, тие ќе ви возвратат реципрочно? Бидете љубезни кон другите, насмевнете се, бидејќи на тој начин сте исполнети со позитивна енергија, која веднаш ќе се забележи на вашето лице.

Променете го вашиот фокус
Добивате мозолче, но не е крај на светот! Престанете да се грижите за тоа што мисли околината за вас и што ќе ви каже некој за акните. Во одреден момент ќе се запрашате зошто дозволивте вашиот живот да помине размислувајќи за тоа што мисли некој за вас. Опкружете се со луѓе што ги сакате и кои ве сакаат и исполнете се со позитивна енергија.

Откријте кој е вашиот тип на кожа
Можеби верувате дека знаете кој е вашиот тип на кожа, но можно е таа да се менувала со текот на годините. Ако користењето крем за лице или лосион што постојано го користите предизвикува акни или иритација, време е да ги промените производите за нега на лицето.

Држете се до вашата рутина за убавина
Ако сте премногу мрзливи да го миете лицето, исчистете го со лосион и ставете крем откако ќе се шминкате цел ден, немојте да бидете изненадени кога ќе добиете акни и црни точки. Пронајдете ја дневната и ноќната рутина што најмногу ви одговара и држете се до неа.

Сакај се себе си
„Убавина е кога се почитувате себеси. Но, кога се сакаш себе си, тогаш си најубава “- Зои Кравиц.

Напиши коментар