After Midnight

Совети за момците – ако ги правите овие работи, девојката ќе ве сака

На сите им е потребна сигурност во врската и прекрасно е чувството кога сме со некој што нè сака, но понекогаш на момците им е тешко да препознаат што им треба на нивните девојки за да се чувствуваат сакано и безбедно.

Безбедноста е нешто што жените честопати велат дека го бараат од маж, а кога ќе го најдат, подготвени се да возвратат.

Момци, еве што треба да направите за партнерката да се чувствува сигурно покрај вас.

  1. Слушајте кога ќе ви се отвори

Секој постојано пишува за тоа како слушањето е многу важно во врската. И тоа е многу важно. Затоа постојано се пишува.

Кога зборувате, вашата девојка мора да биде сигурна дека обрнувате внимание и разбирате што зборува и чувствува. Ова значи дека таа треба активно да се слуша.

Можеби сте склони да мислите дека треба да поправите нешто за да се чувствувате безбедно. Во реалноста, сè што навистина сака е да биде сослушана и јасно да ѝ дадете до знаење дека сте тука за неа.

Така, следниот пат кога вашата девојка ќе започне да ви зборува за важна тема, седнете и слушајте ја. Ако забележите дека темата за разговор е многу вознемирувачка, прегрнете ја или фатете ја за рака. Ова дополнително ќе потврди дека ја слушате и го следите она што таа ви го кажува.

  1. Ако кажете дека ќе направите нешто, сторете го тоа!

Дали сте од оние луѓе кои не ги прават работите што ги ветиле дека ќе ги направат? Ако имате најдобри намери, но честопати ве спречуваат да го исполните ветувањето, тоа може да биде проблем.

Ако ѝ кажете на вашата девојка дека се враќате дома за еден час, дури и кога знаете дека нема да доаѓате уште неколку часа, затоа што сте свесни дека ќе се налути? Или се понудивте да застанете покрај продавницата на враќање и потоа заборавивте?

Ако искрено сте заборавиле, најдобро е да го признаете тоа, да се извините и да се обидете да не ви се случува тоа пречесто.

  1. Љубовните гестови не се доволни, користете зборови

Дали некогаш сте помислиле: „Не мора да ѝ кажувам како се чувствувам за неа?“ Ако мислите дека „ ќе биде доволно“ ако секој пат го фрлате ѓубрето,ги носите торбите од продавницата или нешто друго, се лажете.

Да ѝ кажете на девојката како се чувствувате во врска со неа е клучна компонента во нејзиното чувство на сигурност.

Жената чувствува дали мажот се однесува кон неа со љубов или не, но тоа не е доволно. Да ѝ кажете дека ја сакате е јасен знак дека ќе бидете со неа, без оглед на се, и тоа обезбедува сигурност.

Многу е важно таа да знае дека може да смета на вас.

  1. И покрај еднаквоста, преземете го „машкиот дел од работата“

Мажите се генетски програмирани да бидат заштитници. Опстанокот на видот зависи од тоа што мажите ги штителе своите жени и деца од предатори.

Тој инстинкт не исчезна во овој свет на 21 век. Не дека мажот треба да мавта со стап и да го „поправи“ секој што ќе се осмели да ѝ се обрати на твојата девојка.

Она што можете да направите за да направите партнерката да се чувствува сакана и безбедена е да ѝ помогнете кога ќе видите или почувствувате дека ѝ е тешко. Значи, носиш патна торба, тргнуваш нешто од висока полица или го косиш дворот, стануваш од каучот ѝ нудиш нешто топло за пиење.

  1. Биди искрен

Најважната работа што секој маж може да ја направи за да обезбеди сигурност на својата девојка или сопруга е да биде искрен. Што и да е, само кажете ја вистината.

Безбедноста е длабоко поврзана со довербата во вас како личност. Не мора да признаете за малите нешта сега, па дури и да кажувате сè, но клучните работи во вашата врска треба да бидат јасни и искрени и нема да има проблеми во врската или во комуникацијата.

Значи, ако видите дека нема да пристигнете на вечера или ако доцните, известете ја. Ако сакате да запознаете стари пријатели или да посетите некој, кажете ја вистината.

Напиши коментар