Astro&Horoscope

Тантричка нумерологија: Што открива вашиот судбински број?

Бројот на Судбината, познат и како број на мудрост, го означува вашиот главен квалитет на кој сте работеле многу години и што сте го совладале преку лична жртва и напорна работа. Можеби не го гледате тоа „мајсторство“ во себе, но во реалноста, тоа се покажува во сè што правите.

Како се пресметува бројот на судбината или бројот на мудроста?

Тоа е збир на броеви на годината на вашето раѓање и ја претставува вашата сила. На пример, ако сте родени во 1985 година (1 + 9 + 8 + 5 = 23 и 2 + 3 = 5), вашата сила лежи во бројот 5. Збирот мора да се намали на броевите од 1 до 11.

Овој проблем одговара на прашањата: Која е мојата судбина и како можам да ги зголемам вродените дарови и таленти?

Судбинскиот број го открива најјасното и најшироко значење на вашите цели и потенцијали. Тоа ви ја покажува вашата главна особина на која сте работеле низ многу животи, надминувајќи ја преку лична жртва и напор. Честопати не сме свесни за ова „мајсторство“ во нас, бидејќи се подразбира, но всушност се открива во сè што правиме.

На кратко, овој број е показател за она што најдобро го знаете – ја претставува вашата мудрост и експертиза.

Број на мудрост во број 1
Вашиот креативен талент е резултат на вашите напори во многу минати животи, па затоа мора да ги оправдате овие способности и во овој живот. Ова е многу редок број.

Број на мудрост во број 2
Имате развиено здрав разум и самоконтрола. Практични сте, лесно стекнувате пријатели и сте добар пријател. Вие сте фер играч и внесувате хармонија во вашите односи и деловни активности. Интуитивно можете да ја почувствувате опасноста и да избегнете каква било измама, бидејќи тоа е подарок што сте го развиле во текот на многу животи.

Колку повеќе се развивате во рамнотежа, толку поприродно ќе се појават овие атрибути.

Број на мудрост во број 3
Вашиот позитивен дух е развиен низ многу животи, научивте да ја гледате позитивната страна на светот и секогаш сте насмеани. Дури и во најтешките околности, оптимизмот не ве напушта затоа што имате големо и благодарно срце. Луѓето ве доживуваат како весела и оптимистичка личност и уживаат да бидат во ваша близина.

Со леснотија ги решавате проблемите и сте многу креативни. Имате изразен квалитет на негување и помагање на оние на кои им е потребна помош. Може да бидете одличен готвач бидејќи оваа вибрација се однесува на храната како начин на негување и грижа за другите.

Број на мудрост во број 4
Луѓето сакаат да доаѓаат кај вас за мудар совет затоа што сте познати како одличен и неутрален слушател во чие присуство се чувствуваат смирено и безбедно. Имате медитативен ум, кој сте го одгледувале во текот на целиот живот.

Во многу инкарнации сте живееле низ хуманитарно срце што сите го чувствувале. Иако сте повеќе склони кон традиционалните погледи на животот, никогаш не проценувате. Имате јасна свест за тоа што треба да се направи и имате одговори на многу прашања за другите затоа што испуштате мир на срцето.

Број на мудрост во број 5
Луѓето ве гледаат како добро избалансирана личност која е способна да се жртвува за подобро утре. Вашата способност да се жртвувате е развиена низ многу животи. Затоа другите ве гледаат како Божествена личност и ве третираат како учител – тие ве гледаат вас и вашиот животен стил како пример што треба да го следите, а она што вие го велите има силно влијание врз нив.

Наставата е вашиот најголем талент. Сте имале многу животи за да ја отелотворите суштината на учител кој е подготвен да го сподели своето знаење и да им помогне на другите.

Број на мудрост во број 6
Ја развивавте својата сила, концентрација и проекција низ многу животи. Вие сте медитативна, духовна личност која зрачи со посветеност на религијата и / или духовноста. Храбро искажете го својот најголем потенцијал, токму на духовниот пат, справувајќи се со прашањата на човештвото.

Имате силно чувство на самодоверба, остра интуиција, инстинкт да се борите за социјални промени, дар за медитација, наклонетост кон силни семејни врски.

Луѓето ве гледаат како многу концентрирана и ефикасна личност чијашто моќна проекција ја создава сопствената реалност.

Број на мудрост во број 7
Ја развивте вашата внатрешна безбедност низ многу животи и имате голем капацитет за љубов, но и за заработка.

Луѓето ве гледаат како вибрационо „висока“ и инспиративна личност. Тие сакаат да бидат во ваша близина и во ваше присуство автоматски се чувствуваат добро, бидејќи нивната духовност се зголемува преку вашата енергија и ентузијазам.

Во многу животи сте работеле како духовен господар, свештеник, монах или исцелител. Во таа осаменост стекнале многу духовни сознанија. Во оваа инкарнација, вашето најголемо знаење ги инспирира другите. Кога се чини дека нема надеж, вашето присуство и креативност поттикнуваат позитивни вибрации и чувства на среќа и инспирација. Во вас постои извор на мудрост што можете да го споделите.

Број на мудрост во број 8
Имате развиено бестрашност низ многу животи, ништо не може да ве спречи. Луѓето ве гледаат како многу енергична личност и во ваше присуство чувствуваат заздравување и ревитализација. Поминавте многу животи во деловен успех, како способен „манифест“ или талентиран исцелител. Чувството на самодоверба и авторитет, лична моќ, здравје и богатство е вродено во вас.

Број на мудрост во број 9
Луѓето ве гледаат како многу квалификувана, компетентна и маестрална личност во секоја ситуација. Лесно учите нови работи затоа што низ многу животи сте развиле можност за брзо разбирање на системите и моделите според кои работи светот.

Можете да комуницирате со луѓето на добар и суптилен начин. Вие сте во можност да ги соберете дури и најмалите “нијанси” во комуникацијата, да ја почувствувате длабочината и ширината на сликата во секоја ситуација. Ова „мајсторство“ произлегува од искрената посветеност на одредена област со текот на времето, доведувајќи ја таа вештина до совршенство.

Број на мудрост во број 10
Луѓето ве гледаат како прекрасно, благородно светло суштество кое прави сè со многу ентузијазам и енергија – ширите магнетно присуство што привлекува внимание. Вие сте развиле кралска храброст и решителност во текот на многу животи и овие атрибути предизвикуваат почит кај сите околу вас.

Ако тргнете по духовен пат во вашиот живот, луѓето секогаш ќе ве гледаат како природен командант, полн со самодоверба и кралска храброст. Во многу минати животи сте биле на бојното поле и на лидерски позиции што ви дава единствена можност да се чувствувате пријатно во таа улога. Вие сте одличен стратег, а богатството и угледот се во вашата крв.

Број на мудрост во број 11
Вашата судбина е напишана и никогаш нема да се промени. Луѓето го доживуваат вашето присуство како постојан потсетник дека има нешто повеќе. Низ многу животи сте работеле со луѓе за да ја донесете Вистината и Светлината на човештвото. Ова ќе се рефлектира во многу аспекти од вашиот живот, но суштината секогаш ќе биде иста – повисоки идеали. Вие сте полни со мудрост – споделете ја со светот!

Напиши коментар