Astro&Horoscope

Тие сакаат да се натпреваруваат со партнерот: 3 интелектуално најсилни знаци

Тие се сметаат за едни од најинтелигентните, па не е изненадувачки што не е лесно да најдат соодветен партнер

Кога правите список на работи или квалитети што треба да ги поседува вашиот партнер, тоа е обично мешавина од физички и лични карактеристики.

Можеби очекуваме дадена личност да биде уметничка душа, да се изрази убаво, да биде разноврсна или едноставно сакаме некој со добра смисла за хумор, кој секогаш ќе нè насмее слатко. Сите го поминавме ова и слободно можеме да кажеме дека е посилно од нас да се надеваме дека нашиот партнер ќе биде нашата втора половина од нашите соништа.

Кога станува збор за знаците на зодијакот, три знаци се издвојуваат кога станува збор за избор на карактеристики што се очекуваат од партнерот. За овие знаци се тврди дека се меѓу најинтелигентните, па затоа не е изненадувачки што тие бараат при избор на партнер. Токму оваа интелигенција ги тера да очекуваат партнерот да ги следи нивните стапки кога станува збор за умот, односно неговата јасност, како и да ги предизвика на интелектуално поле.

Тоа се Близнаци, Стрелец и Водолија. Овие знаци припаѓаат на група мислители и многу често се во потрага по ментални натпревари. Тие се желни за нови знаења и животни искуства. Тие не се задоволни со полу срце информации и честопати копаат до суштината на проблемот. Постои голема curубопитност и желба да се научи во нивното битие, па затоа е сосема очекувано дека тие нема да бидат заинтересирани за личност која не е склона кон такви аспирации. Ако споделувате мислења со нас дека се најпосакувани мажи, токму оние кои се интелигентни, тогаш Близнаците, Стрелците и Водолиите се оние на кои треба да обрнете внимание.

Близнаци
Главната карактеристика на Близнаците е нивната неспоредлива духовитост, придружена со дарежлива љубопитност. Иако нивната врска со планетата Меркур значи дека никогаш не им недостасува тема за разговор, тие особено не уживаат во разговор. На крајот на краиштата, зошто да губите време на разговор кога можете да остварите навистина длабок и значаен разговор со одредена личност? Нивната љубопитност може да биде навистина интензивна, па сосема е сигурно дека ќе изгубат интерес за личност која нема подеднакво љубопитен ум.

Стрелец
Ќе ви биде тешко да фатите стрелец во кое било време. Ова не се должи на фактот дека тие се издигнуваат високо или се незабележителни, туку затоа што поседуваат длабока интелектуална љубопитност што ги воздигнува ментално, метафорички и буквално над работите во околината. Тие не можат да седат мирни додека во нив копа црв на љубопитност. Тие секогаш се во фокусот на нештата, желни за нови искуства, познанства и искушенија. Нивната владејачка планета Јупитер се однесува на ширење, растење и преземање ризици. На Стрелецот му треба некој со ист интензивен и страствен поглед на светот.

Водолија
Водолијата ја нарекуваме бунтовник меѓу знаците на Зодијакот. Ништо помалку не се очекува од знакот со кој управува Уран. Планета поврзана со слободата и револуционерната визија му дава на овој знак грст енергија за истражување. Водолијата е полна со противречности. Додека од една страна тие избираат да се занимаваат со хуманитарна работа и да го направат светот подобро место за живеење, таа желба не е водена од емоции, туку произлегува од аналитичка гледна точка и бара радикални решенија. Водолијата е тврд орев што се крши, а за да ја отворите, ви треба високо ниво на интелигенција.

Напиши коментар