Free zone

Топ 5 најслатки и најмали миленичиња (фото)

Минијатурен, сладок, но едноставно неодолив.Освен што се лесни за одгледување идеални се за љубителите на животни кои живеат во стан. Овие домашни миленици ќе ве освојат на прв поглед.

Хрчак

Ова милениче понекогаш се нарекува џебно милениче. Тие се многу забавни и живи. Можете да ги носите и да си играте со нив насекаде. Многу е лесно да се грижите за нив, поради што се познати како најмали миленичиња за домови и се погодни и за возрасни и за мали деца.

Зајаци

Зајаците се совршени миленичиња за деца затоа што се слатки и сакаат да играат како вистински деца. Можете да купите различни видови во зависност од тоа кој ви се допаѓа.

Феретка

Тие се многу живи, внимателни и покриени со крзно. Овие мали миленичиња се добри и за децата и за возрасните. Лесни се за одгледување бидејќи не им се потребни редовни третмани за чистење.

Желки

Ако сте мрзеливи, ова е идеално милениче за вас и лесно можете да го чувате на едно место. Неговата способност да остане без нечистотија ја прави желката добро милениче за деца и возрасни.

Чинчила

Ова е многу убаво милениче кое е многу чисто и убаво и има животен век до 10 години. Постојат големи разлики во карактерот на секоја чинчила. Постојат понежни и помирни, но и вистински мали шегобијци. Тие се исклучително интелигентни животни и се најактивни навечер.

Напиши коментар