Free zone

ТРИ едноставни чекори за НАЈЗДРАВ почеток на денот

Ако утрото започне на вистински начин, денот ќе биде совршен.

Проблеми на исцрпеност, пролетен замор и проблеми со вознемирен стомак се само некои од проблемите што нè очекуваат со првите сончеви пролетни денови. Најпаметно што можеме да сториме за нас сега е да воведеме кратки утрински ритуали кои вклучуваат дишење и пиење чаша полна со корисен хлорофил на празен стомак.

На тој начин, ќе постигнеме умерена детоксикација и ќе му
го дадеме на организмот потребниот енергетски стимул.

Отворете го прозорецот Отворете го прозорецот секое утро 5 минути и дишете длабоко. Вдишете низ носот и издишувајте полека и подолго време преку полуотворената уста. Вентилација на стан, колку и да звучи едноставно, честопати ни недостасува, а дневниот ритуал е важен и неопходен.

Истегнете се Направете едноставни вежби за истегнување, лежење или стоење. Длабоко вдишете и почувствувајте како вашето тело се буди. Потребни се само пет минути за да почувствувате како се движи енергијата во вашето тело. Овој ритуал на почетокот на денот ќе ви помогне да го започнете денот подобро и посвесно.

Дневна доза на хлорофил
„Искапете се “ со хлорофил одвнатре. Нежниот детокс кој обезбедува многу квалитетни хранливи состојки доаѓа од „Зелена магма“, еден од најпопуларните зелени пијалоци. Овој прав е направен од дехидриран млад сок од јачмен и делува како мелем на желудникот и засилувач на енергијата. Тој е одличен природен алкализатор и може да биде добра превенција за пролетни алергии. Поради изобилството на хлорофил, ќе се стимулира производството на црвени крвни клетки и ќе ни помогне да блеснеме на пролет.

Напиши коментар