Astro&Horoscope

Три хороскопски знаци кои ќе бидат најмногу погодени од ретроградниот Меркур – Чувајте се!

БИК

Ретрограден Меркур ќе има особено силно влијание врз полето на вашата кариера. Може да има одложувања, пропуштени рокови и недовршени проекти, како и предизвици во комуникацијата со колегите и претпоставените. Наместо да донесувате ненадејни одлуки и потези, искористете го ова време да ги преиспитате своите идеи или да го исчистите вашиот план од недостатоци. Негувајте ја самодовербата и бидете внимателни, a ако вложите напор, сè ќе си дојде на свое место.

ЛАВ

Лавот го очекува напнатост на полето на емоционалните врски. Можни се турбуленции во љубовта, а дискусиите од минатото повторно стануваат главна тема на разговор. Обидете се да ја набљудувате ситуацијата објективно и да ги контролирате негативните емоции. Без оглед на сите околности, најдобриот начин да се реши овој предизвик е да научите како да го слушате вашиот партнер за време на разговорот. Подобро е да се соочите со проблемите веднаш, наместо да ги прикривате.

СТРЕЛЕЦ

Комуникациските предизвици можат негативно да влијаат на вашиот социјален живот. Бидете внимателни какви зборови кажувате и како им се обраќате на блиските луѓе. Брзањето е вашиот главен непријател во овој период. Размислете пред да кажете одредени зборови, бидејќи во овој период можни се конфликти. Пронајдете внатрешен мир и комуникацијата ќе се подобри.

Напиши коментар