Astro&Horoscope

Уникатни Ракови – на нив може да се потпрете за сѐ, но ако ги изневерите, веќе не постоите за нив

Иако се шпекулира дека е многу чувствителен и полн со емоции, овој знак е многу повеќе од тоа. Исклучително сигурен и честопати ја крие својата срамежливост со шармантно однесување што ги воодушевува сите присутни.

Сепак, за да ја разберете суштината на неговото битие, мора многу да гребете под површината. Тој е првиот во низата знаци на вода, единствениот Рак.

Кралот на променливите расположенија
Иако не сака да го доживуваат како пречувствителен, Ракот е токму таков. Еден момент тој се кикоти гласно, следниот веќе молчи како да е преплавен. Ако е повреден или вознемирен, овој знак веднаш престанува да зборува. Тој се повлекува во својата школка и не излегува од неа сè додека не се врати во нормала.

Претерува со анализата во љубовната врска
Ракот се смета за исклучително грижлив и внимателен знак, поради што со посебно внимание слуша што зборува или прави неговиот партнер. Но, тој е толку детален во тоа дело што е во состојба да ја раздели секоја реченица во најмали фактори, прашувајќи се што сака да каже со тоа неговата втора половина.

Кај секој Рак има скриен детектив кој проверува и споредува сè што слуша и гледа, а потоа донесува заклучоци кои честопати се целосно неточни.

Победник на секоја дебата
Можеби изгледа кревок и чувствителен, но Ракот е ненормално тврдоглав. Тој ќе го покори својот противник со своите аргументи во секоја дебата, без оглед дали е навистина во право или не. Тој ќе биде упорен, ќе ја турка својата страна од приказната и нема да се предаде се додека не му кажете дека ве победил.

Семејството и пријателите секогаш се на прво место
Припадниците на овој знак се неверојатно приврзани за членовите на нивното семејство. Покрај нив, најважните луѓе во животот на еден рак се нивните пријатели, кои често се перцепираат како посвоени членови на нивното семејство.

Доколку семејството и најблиското опкружување дадат зелено светло за потенцијален партнер, тогаш Ракот ќе започне нова врска. Секако, се подразбира дека овој партнер мора добро да се согласува со луѓето кои му се најважни на Ракот, во спротивно нивната врска е осудена на пропаст.

За саканата личност, тие исто така одат на Месечината ако е потребно
Кога е заљубен, Ракот навлегува во тие чувства целосно му се предава на својот партнер. Не размислува дали брза да ги стави своите емоции на чинија, дали ќе биде повреден, но без никакви прашања вложува сѐ во врската.

Најважно за него е да ја израдува својата сакана на секој можен начин. Кога ќе се заљубите во Рак, тој ќе направи да се чувствувате како најдобрата и најпрекрасната личност на оваа планета.

Напиши коментар