After Midnight

Вашата врска ќе трае подолго ако не ги правите овие 3 работи – ова се однесувањата што доведуваат до раскинување

Мали нешта кои со текот на времето можат да се претворат во поголеми проблеми и да ја уништат врската.

Плус, без ова, вашата врска ќе биде и поздрава и посреќна, а за тоа се стреми секој кој е во врска. Не е секогаш лесно да се одлучи како да се реагира во ситуација или како да се справиме со проблем, но едно е сигурно, ваквото однесување никогаш не е решение.

Да се ​​биде во врска е убаво, но во исто време и комплицирано на моменти. Од време на време може да се појави нова ситуација на која нема да знаете како да реагирате, особено ако ова е ваша прва врска и немате искуство. Дури и најмалите детали се важни, а тоа се однесувања на кои сигурно не би обрнувале внимание или не ги разбирате како важни, а постои голема шанса да направите нешто од тоа. Но, не би требало. Бидејќи врските што ги немаат овие три однесувања траат подолго и се поздрави.

1. Премногу размислување

Знаеме дека е тешко да не се помине секоја ситуација што ве мачи 100 пати, но навистина не е паметно да се направи. Едно ќе доведе до друго и ќе размислувате во тотално погрешни правци, ќе се излудите и загрижите. Секое нешто што вашето момче / девојка ќе го каже или направи на вас, не треба да се распарчува со размислување и премногу гледање на значење или причини зошто тој го кажал тоа така и што навистина сакал да каже со тоа. Ако нешто навистина ве вознемирува, тогаш започнете ја таа тема и разговарајте за тоа. Значи најбезбедно е да не дојдете до погрешни заклучоци и да создадете хаос што инаку би можел да се појави.

2. Загриженост за иднината на врската

Каде води вашата врска и дали ќе ја прекинете за половина година? Кој може да го знае тоа! Никој не може да ја предвиди иднината, а грижата за тоа сигурно не може да ви донесе ништо добро. Да, може да се запишете на колеџи во различни градови следната година и тоа ќе суди за вашата врска, но дури и ако размислувате да се запишете на тие факсови сега, кој знае што може да се случи во меѓувреме и некој да се предомисли. Ова е само еден пример за тоа колку нема смисла да се грижите за иднината на вашата врска. Од премногу загриженост нема да имате време да уживате во врската и личноста со која сте во врска. Никогаш не знаете што може да се случи, ниту можете да влијаете на иднината, затоа опуштете се и уживајте. Сè ќе биде точно како што треба.

3. Споредување на момчето / девојката со други

Без разлика дали ја споредувате вашата сегашна врска со минати врски или со врска од BFF или дури и споредувате момче / девојка со некои други луѓе, тоа е рецепт за пропаст. Нема смисла да се прави такво нешто освен ако не сакате намерно да ја саботирате врската. Секој е различен и споредувањето на некого со другите луѓе не е здраво. Особено да кажете такво нешто на глас пред момче / девојка. Можете да знаете дека ќе се чувствуваат лошо и како да не се доволно добри. Ова може да создаде огромни проблеми и да доведе до прекини. Секој е различна личност, и ако не ви се допаѓа вашето момче / девојка поради некоја причина, тогаш подобро е веднаш да ја прекинете врската.

Напиши коментар