Free zone

Вашето куче се проѕева? Не, не станува збор само за замор!

Треба да знаете зошто вашето куче може да зева.

Кога вашето куче се проsева, дали мислите дека тоа е само затоа што е уморно? Вие сте во заблуда. Во исто време, ако тоа го прави често, треба да се запрашате зошто.

Секако и тие, како нас луѓето, зеваат кога се уморни или кога немаат кислород. Но, со често зевање, кучињата ја смируваат ситуацијата во собата. Тие обично го прават тоа среде расправија меѓу луѓе или „поттикнување“ меѓу животни. Не залудно се вели дека кучињата се правосмукалки на негативна енергија и стрес, а чинот на зевање уште еднаш го потврдува тоа.

По долга прошетка, кучето ќе се проѕева! На тој начин, тој ќе го ублажи заморот предизвикан од недостаток на кислород, што ќе го надомести со зевање. Покрај тоа, зевањето ќе изрази радост, кога на пр. одите на прошетка или едноставно погалете го.

Значи, постојат многу различни причини зошто нашите кучиња зеваат.

Напиши коментар