After Midnight

Ве изневериле ?! Еве зошто тоа е најдоброто нешто што можело да ви се случи

Никогаш никој не знае колку болка може да издржи додека не биде изневерен/а. Кога ќе ви го скршат срцето на овој начин, ви се чини дека немате повеќе воздух во вас и дека не ви останува ништо друго освен да се стуткате на подот и да чекате сè да заврши. Но, како скршена коска и оваа рана ќе зарасне, сепак лузната нема да исчезне. Ќе нè потсети на болката секогаш кога ќе ја видиме и ќе боли кога ќе погледнеме во очите на предавникот кој ни дозволи да страдаме толку многу. Болката ќе помине, но никогаш нема да ја заборавиме.

Но, тоа не значи дека не можете да продолжите со животот. Иако измамата може да изгледа како некој да ве убил, запомнете ја реченицата на Ниче: Она што не убива, нè прави само посилни !Не само мантрата ќе направи да се чувствувате подобро, туку и вистината.

Оние кои доживеале длабока, емоционална болка станале посилни и постабилни индивидуи. Затоа што е потребна вистинска болка за да се научи. Само оние кои почувствувале болка можат да пеат, да пишуваат и да ја разбираат болката. Отвора можности за кои претходно не сте знаеле и создава емпатија за другите кои поминале низ истата работа. Оттогаш, ние сме членови на друга група, група на луѓе со скршено срце и конечно можеме да разбереме за што всушност се случуваат сите песни што сме ги слушале низ овие години и филмови за кои мислевме дека се романтични.

Како и секоја друга траума во животот, неверството е лекција од која можете да научите многу. Исто така е можеби најдоброто нешто што може да ви се случи, затоа што ќе ве научи многу повеќе отколку што некој научил за цел живот. Една од основните лекции е дека луѓето лажат. Да, луѓето лажат! И луѓето изневеруваат! Само затоа што некој вели дека ве сакаат, не мора да значи дека навистина го мисли тоа. Само нечии постапки се мерка за нивните вистински чувства. Ако научите да им судите на другите според нивното однесување, а не според она што тие го велат, ќе заштедите години на погрешно толкување на нивните изјави. И понекогаш судбината едноставно се грижи за сè. Можеби сте ја сакале личноста, но тоа не значи дека ви било судено да бидете заедно. Иако никој не сака да биде измамен, понекогаш е потребно само да се разбере дека на врската и дошол крајот.

Првата личност што треба да ја сакате сте самите. Потребна ви е сопствена љубов повеќе од кој било друг и најдобрата врска што некогаш ќе ја имате е со самите себе. Не мора да се плашите од секоја нова врска, но секогаш мора да имате предвид дека луѓето имаат моќ да ве повредат. Љубовта е често игра. Важно е да играте паметно и да водите сметка да не давате сè од себе.

На крајот, сепак, ќе ја надминете болката. Ова може да трае со денови, недели или месеци. Отпрвин ќе почувствувате дека вашиот живот повеќе нема да биде ист, дека товарот на измама ќе го носите на грб за цел живот. Но, полека ќе чувствувате сè помалку болка и ќе сфатите дека ништо не трае вечно, дури ни болката.

Напиши коментар