Free zone

Верување вели: Овој објект привлекува голема среќа и просперитет во куќата!

Според традицијата на фенг шуи, се верува дека фигурата на жаба, позната како кинеска жаба на пари или жаба на судбината, привлекува напредок, изобилство и пари во домот.

Во Кина, оваа жаба се нарекува и „Чан Чу“ и се верува дека ноќта на полна месечина може да очекувате добри вести во врска со материјалната состојба доколку во вашиот дом владее енергијата од парите на жабата.

Постојат неколку видови на оваа среќна фигура, но правилата за фенг шуи нагласуваат дека најефикасна е жаба со три стапала и држи паричка во устата, бидејќи според легендата, оваа жаба скока низ куќата и ја остава енергијата на парите во секој агол од вашата куќа.

Сепак, овие жаби не само што се чуваат дома, туку многумина ги чуваат и на работа со цел да привлечат богатство и да напредуваат на работа.

Сепак, не е доволно само да имате жаба пари, туку и да ги ставите на одредено место, советуваат експертите за фенг шуи. Ако ја поставите жабата на место спротивно на правилата за фенг шуи, можете да привлечете негативна енергија и да одбиете изобилство од себе секој ден.

Напиши коментар