Free zone

Вежба наречена FAT KILLER: Стопете ги мастите од стомакот и колковите!


Ако сакате да го „скулптурирате“ вашето тело, ќе ве разочараме, бидејќи нема добри мускули без болка. Добрата вест е дека постојат ефикасни вежби кои ги топат маснотиите од колковите и стомакот.

Вежба наречена „убиец на маснотии“ е многу тешка вежба која ќе ве испоти и со тоа ќе ги отстраните мастите од колковите и стомакот.

Правилно извршување на оваа вежба, 4 пати неделно ќе придонесе за:
Зајакнување на стомачните мускули
Формирање плочки на стомакот
Максимално трошење енергија
Зајакнување на грбот
Правилно држење на телото.

Како да ја направите оваа вежба:

Легнете на подот, истегнете ги нозете, кренете ги рацете високо над главата. Затегнете го телото, а потоа подигнете ги нозете и рацете истовремено, внимавајќи да не ги свиткате. Допрете ги стапалата со рацете, преклопувајќи го телото како преклопен нож. Останете во оваа позиција една секунда, две, а потоа истегнете се.

Повторете ја оваа вежба 10 пати, одморете неколку секунди и направете друга серија, потоа одморете се и друга серија. Значи, повторете ја оваа вежба вкупно 30 пати.

Напиши коментар